Nipte zege Limburg Lions in BeNe League

heywoodu

De handballers van de Limburg Lions hebben in de BeNe League een bijzonder nipte overwinning geboekt. De koploper kreeg in Geleen het Belgische Visé op bezoek, de nummer vier in de competitie.

Beide ploegen gingen er gelijk vol op en na nog geen kwart van de wedstrijd stond het al 9-9. In het restant van de eerste helft namen de Lions onder leiding van Mario Bergen en Ivar Stavast een voorsprong, maar met 20-18 was het bij rust nog allerminst beslist.

In de tweede helft kwam Visé terug, en na ruim tien minuten kwamen de Belgen met 24-25 zelfs op voorsprong, die ze uitbreiden naar 25-28. Halverwege kreeg Yves Vercosen een rode kaart en voor de Belgen was dat een grote klap: Vercosen was hun sterkste speler en zonder zijn invloed konden de Lions het heft langzaam in handen nemen.

De Limburgers kwamen terug tot 29-29 en liepen ruim twee minuten voor tijd uit naar 33-30. Visé kwam nog twee keer tot scoren, maar het bleef bij 33-32. Uitblinkers bij de Lions waren wederom de Portugezen João Ramos en Nuno Rebelo, goed voor bij elkaar zeventien punten.

Uitslagen BeNe League
Herpertz Bevo (NED) - Wematrans/Quintus (NED) 41-31
Kras/Volendam (NED) - Sporting Neerpelt (BEL) 37-32
JMS/Hurry Up (NED) - Initia Hasselt (BEL) 22-34
Sasja HC (BEL) - Fiqas/Aalsmeer (NED) 29-29
Callant Tongeren (BEL) - Achilles Bocholt (BEL) 21-32
OCI-Lions (NED) - Visé BM (BEL) 33-32