Jong Canucks-trio rolt Penguins op, Kings ondanks fraaie comeback onderuit

heywoodu

De Vancouver Canucks hebben in de NHL een prima overwinning geboekt. In de eigen Rogers Arena zagen een kleine negentienduizend mensen hoe de Canucks onder leiding van hun ijzersterke aanvalstrio met 4-2 wonnen van de Pittsburgh Penguins, de NHL-kampioenen van de laatste twee seizoenen.

De Penguins kwamen wel na een kleine drie minuten al op voorsprong. Een mooie aanval van onder meer Phil Kessel en Sydney Crosby werd afgewerkt door Jake Guentzel: 0-1. Een minuut of vier later stond het weer gelijk, met dank aan de 20-jarige Brock Boeser, die scoorde op aangeven van de twee jaar oudere Bo Horvat.

Na zeven minuten in de tweede periode kreeg Horvat wat hulp van zijn Zwitserse aanvalscollega Sven Bärtschi en samen bereidden ze de tweede goal van Boeser voor: 2-1. Het was nog lang niet gespeeld en na vier minuten in de derde periode schoot de van de Tampa Bay Lightning overgekomen Gregg McKegg zijn eerste goal voor de Penguins binnen: 2-2.

Krap een minuut later konden de petjes het ijs op gegooid worden, want het waren opnieuw Horvat en Bärtschi die samen Boeser in staat stelden om te scoren, waarmee zijn hattrick compleet was. Een kleine vier minuten voor het einde combineerde Bärtschi voor de verandering eens met Boeser, waardoor Horvat na drie assists ook zelf een goal op liet tekenen: 4-2, en alle vier Canucks-goals kwamen volledig op naam van de steeds meer indruk makende aanvalslijn Boeser - Horvat - Bärtschi.

Canucks - Penguins (Bron: YouTube)

De Arizona Coyotes wisten in eigen huis zowaar te winnen van de Carolina Hurricanes, waarmee de Coyotes na vijftien wedstrijden al twee hele zeges op hun naam hebben staan. De Montreal Canadiens, evenmin lekker op dreef, boekten op bezoek bij de Winnipeg Jets een mooie overwinning na overtime, terwijl de Colorado Avalanche zich met hun derde zege op rij in play-offpositie speelde.

In de Western Conference hebben we een nieuwe koploper. De Los Angeles Kings gingen na overtime onderuit bij de Nashville Predators, ondanks een mooie comeback. Na twee perioden stond het 0-3 voor de Predators, maar de Kings vochten zich knap terug naar 3-3. Toch was het niet genoeg, want in overtime schoot Victor Arvidsson de Predators alsnog naar de winst. De St Louis Blues profiteerden: dankzij een 6-4 zege op de Toronto Maple Leafs nemen de Blues de leiding in het westen over.

Uitslagen NHL zaterdag
Ottawa Senators - Vegas Golden Knights 4-5
Boston Bruins - Washington Capitals 2-3
Florida Panthers - New York Rangers 4-5 OT
Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche 4-5 SO
St Louis Blues - Toronto Maple Leafs 6-4
Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets 5-4 SO
Winnipeg Jets - Montreal Canadiens 4-5 OT
Dallas Stars - Buffalo Sabres 5-1
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 0-2
Arizona Coyotes - Carolina Hurricanes 2-1 SO
Vancouver Canucks - Pittsburgh Penguins 4-2
Los Angeles Kings - Nashville Predators 3-4 OT
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 2-1 SO

De hoogtepunten van de zaterdagavond in de NHL (Bron: YouTube)