Swansea verliest van Brighton, Van la Parra schiet Huddersfield naar winst

Redactie

Swansea City heeft zaterdagmiddag een thuisnederlaag geleden tegen Brighton & Hove Albion, terwijl Huddersfield Town goede zaken deed tegen West Brom. De top van de Premier League komt dit weekend op zondag in actie. Zaterdag kwam vooral het rechterrijtje van de Premier League de velden op. 

Huddersfield Town - West Bromwich Albion 1-0
Promovendus Huddersfield Town kent dit seizoen een goede start in de Premier League en heeft dit een vervolg gegeven tegen West Bromwich Albion. De thuisploeg had West Brom vanaf de eerste minuut in de tang en ging op zoek naar de voorsprong. Uiteindelijk was het Rajiv van de la Parra, de oud-speler van sc Heerenveen, die de enige treffer van de wedstrijd maakte. Een minuut voor rust schoot de Nederlander fraai raak. Vanaf grote afstand mikte hij de bal tegen de touwen. Het doelpunt van Van la Parra bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Huddersfield drie punten bij mag schrijven.

Swansea City - Brighton & Hove Albion 0-1
De andere promovendus, Brighton & Hove Albion, nam het zaterdag op tegen Swansea City. Bij The Swans begon Leroy Fer in de basis. Mike van der Hoorn en Luciano Narsingh moesten genoegen nemen met een plek op de bank. De thuisploeg kon drie punten goed gebruiken, maar Swansea had het lastig tegen Brighton. De bezoekers kwamen na een halfuur spelen op voorsprong door een doelpunt van Glenn Murray. De aanvaller werd bij de tweede paal perfect bediend door Anthony Knockaert, waarna Murray gemakkelijk wist te scoren. Swansea probeerde in de tweede helft nog iets terug te doen, maar Brighton hield zonder niet al teveel moeite stand.

Stoke City - Leicester City 2-2
Leicester City opende sterk op bezoek bij Stoke City en ging direct op zoek naar de voorsprong. Na een halfuur spelen kwamen de bezoekers op 0-1 na een doelpunt van Iborra. De middenvelder kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten in het strafschopgebied en schoot van dichtbij raak.

Na de treffer bleef Leicester aandringen en The Foxes kregen een paar goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar Stoke hield stand en kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Jean-Eric Maxim Choupo-Moting stuurde Xherdan Shaqiri weg en de aanvallende middenvelder bleef oog-in-oog met Kasper Schmeichel rustig: 1-1.

In de tweede helft leek Leicester alsnog op drie punten af te gaan toen Riyad Mahrez na een uur spelen voor de 1-2 zorgde. De aanvaller was Erik Pieters te snel af, dribbelde naar binnen en schoot met zijn linker de bal tegen de touwen. Peter Crouch zorgde er een kwartier voor tijd voor dat er geen winnaar kwam. De invaller kopte raak uit een hoekschop van Shaqiri en bepaalde de eindstand op 2-2.

Overige uitslagen
Newcastle United - Bournemouth 0-1
Southampton - Burnley 0-1