'Giro d'Italia-parcours telt maar 44 individuele tijdritkilometers'

H.Vviv

De Ronde van Italië van 2018 kent twee tijdritten van in totaal slechts 44 kilometer, zo heeft Girobaas Mauro Vegni laten tegenover het Frans Monde. In totaal zullen er twee tijdritten op het programma. "Ik teken geen Giro uit op maat gemaakt van één coureur", aldus Vegni

In de afgelopen maand is het vaak overgegaan welke grote ronde Tom Dumoulin in 2018 zou gaan rijden. De Limburger heeft altijd laten weten af te wachten op de bekendmaking van het Giroparcours, om een keuze te maken op welke grote ronde hij zal zich richten voor komend seizoen. Dit jaar moest er bijna zeventig kilometer worden afgewerkt in het onderdeel tijdrijden.

Voorlopig is alleen officieel bekend dat de Giro op 4 mei start in Jeruzalem met een tijdrit van ruim 10 kilometer gevolgd door twee vlakke etappes in Israël. 25 november zal het volledige schema van de Giro d'Italia bekend worden gemaakt.

Ook in de Tour de France zijn er niet veel tijdritkilometers opgenomen in het parcours. In totaal moeten de renners 66 kilometer afleggen tegen het uurwerk, waarvan 35 kilometer in de ploegentijdrit. Op de voorlaatste laatste dag van de Ronde van Frankrijk is er een individuele tijdrit van 31 kilometer.