AC Milan en AEK Athene scoren weer niet

Redactie

AC Milan is ook in de tweede groepswedstrijd van de Europa League tegen AEK Athene niet tot scoren gekomen. De Italianen zijn nog wel koploper in groep D.

In een matte eerste helft slaagden beide elftallen er nauwelijks in om echt dreigend te zijn voor het doel. Rodrigo Galo loste namens de Griekse thuisploeg een afstandsschot, terwijl Milan in aanvallend opzicht geen vuist kon maken. Het ontbrak bij de Italiaanse bezoekers te vaak aan een goede eindpass.

Na de pauze probeerde Milan in een hoger tempo te voetballen en via Riccardo Montolivo en Alessio Romagnoli werden wat kansjes gecreëerd. Diezelfde Montolivo was na bijna een uur dicht bij een goal, maar hij raakte de paal. Vervolgens kon ook AEK Athene weer voor gevaar zorgen. Kostas Galanopoulos, Hakan Calhanoglu, Jakob Johansson en Suso faalden echter ook in de afronding, waardoor het net als in Milaan 0-0 bleef.

In Kroatië stond NK Rijeka tegenover Austria Wien, dat er met een ruime zege vandoor ging. Dominik Prokop scoorde in de 41e minuut, Domagoj Pavicic tekende na ruim een uur voor de gelijkmaker. Prokop zette Wien een minuutje later echter wederom op voorsprong, waarna Tarkan Serbest en Christoph Monschein het afmaakten: 1-4.

De Rossoneri zijn met acht punten koploper in groep D, AEK Athene heeft er zes. Austria Wien (vier punten) en NK Rijeka (drie) doen ook nog mee voor een plek in de tweede ronde.

Groep C
In groep C vielen twee gelijke spelen te noteren. Ludogorets Razgrad kreeg Sporting Braga op bezoek en Marcelinho zette de Bulgaren halverwege de tweede helft op voorsprong. Zeven minuten voor tijd maakte Fransergio de gelijkmaker en daar bleef het bij. Florian Grillitsch zette 1899 Hoffenheim op voorsprong in Istanbul, waar Basaksehir dankzij een goal van Edin Visca in de 93e minuut toch een punt pakte.

Met acht en zeven punten staan Ludogorets en Braga bovenaan, gevolgd door Hoffenheim (vier) en Basaksehir (twee).

Groep F
Eindelijk werd in groep F een beetje gescoord. Niemand minder dan Jefferson Farfan zette Lokomotiv Moskou al vroeg op 1-0 tegen het Moldavische Sheriff Tiraspol, maar dat hielp de Russen uiteindelijk niet. Ziguy Badibanga liet kort voor rust de gelijkmaker optekenen, Josip Brezovec schonk Sheriff na een klein uur de 1-2 zege.

FC Kopenhagen won ondertussen thuis tegen het Tsjechische Fastav Zlin. Michael Lüftner opende kort voor rust de score, Benjamin Verbic was in de tweede helft twee keer trefzeker: 3-0. Met zes punten hebben Kopenhagen en Sheriff de leiding in handen, voor de vijf punten van Lokomotiv. Met twee punten wordt overwintering voor Fastav een uitdaging.