Tottenham sloopt Real, Dortmund opnieuw in de fout tegen APOEL

Redactie

Tottenham Hotspur heeft in groep H van de Champions League hard uitgehaald naar Real Madrid. Borussia Dortmund heeft opnieuw niet weten te winnen van APOEL Nicosia.

De duels tussen Tottenham Hotspur en Real Madrid zorgen altijd voor spektakel. Zo ook het duel van woensdagavond in Londen. De ploeg van Mauricio Pochettino trof een Real Madrid dat niet in vorm is en rijp voor de slacht bleek. Tottenham kwam na iets minder dan een halfuur spelen op voorsprong, nadat Nacho niet stond op te letten. De verdediger dacht de bal over de achterlijn te laten rollen, maar werd verrast door Harry Kane. Nacho moest uiteindelijk een inworp weggeven, en die werd optimaal benut door Tottenham Hotspur. Kieran Trippier werd gevonden, die goed voorgaf op Dele Alli. De Engelsman tikte vervolgens van dichtbij raak.

Het bleef de eerste helft bij 1-0, maar tijdens de tweede helft nam de thuisploeg afstand. Na een snelle counter was het opnieuw Alli die trefzeker was. De aanvallende middenvelder zag zijn schot van richting worden veranderd door Sergio Ramos en zag de bal in het net verdwijnen. Christian Eriksen maakte het niet veel later nog erger voor Real Madrid. Opnieuw ging er een snelle counter aan vooraf. Kane wist Eriksen te vinden, die oog-in-oog met doelman Francisco Casilla niet faalde: 3-0.

Cristiano Ronaldo deed nog wat terug voor Real Madrid. De bal kwam in het strafschopgebied met geluk voor de voeten van de Portugees, die niet twijfelde en de eindstand op 3-1 bepaalde.

Borussia Dortmund - APOEL Nicosia
Borussia Dortmund had woensdagavond baat bij een goed resultaat. De ploeg verkeert niet in goeden doen en Peter Bosz had een overwinning nodig om de druk te doen afnemen. Het zag er de eerste helft naar uit dat Dortmund eindelijk weer eens zou gaan winnen. Het elftal kwam na 29 minuten spelen op voorsprong na een fraaie treffer van Raphael Guerreiro. Na een schitterende pass schoot Guerreiro de bal tegen de touwen.

Tijdens de tweede helft kwam er echter wat zand in de motor. APOEL deelde een paar speldenprikjes uit, maar wist kort na de rust een flinke klap uit te delen. De bezoekers kwamen op gelijke hoogte door een doelpunt van Mickael Pote, die in het strafschopgebied uit de draai raak schoot. Borussia Dortmund kwam de tegentreffer niet te boven en moest genoegen nemen met een punt.

Met tien punten is Tottenham nu zeker van Europese overwintering, Real Madrid is met zeven punten hard op weg naar het tweede plekje in de knock-outfase van het miljoenenbal. Borussia en APOEL staan beiden op twee punten.