Naast Verhoeven, ook Holzken weer in de kickboksring

Floris_Stempel

Voormalig Glory-kampioen Nieky Holzken uit Helmond is volledig hersteld van zijn in september opgelopen blessure en zal op 9 december zijn eerstvolgende gevecht tijdens kickboksgala 'Glory 49: Redemption' tegen Alim Nabiev afwerken. Dit wordt Holzken's eerste gevecht na het verlies van zijn titel tegen Cèdric Doumbé en zijn eerste niet-titelgevecht sinds 2015.


Glory 49: Redemption (Bron: Youtube)

Beide vechters zouden elkaar al ontmoeten tijdens Glory 45, maar een scheenblessure van Holzken zorgde voor uitstel. Een week of zes later stelt The Natural dat hij weer volledig fit is om de strijd met de in Azerbeidzjan geboren kickbokser aan te gaan. Nabiev maakte eind oktober zijn succesvolle debuut voor Glory, maar hij is zeker geen groentje. Meer dan 50 gevechten heeft de 23-jarige kickbokser al achter de rug, waarvan hij er 46 gewonnen heeft.

Tijdens hetzelfde gala zet Rico Verhoeven zijn titel in het zwaargewicht op het spel tegen de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik die Verhoeven al eens in 2011 knock-out sloeg. Na een aantal slechte jaren, waarin Saddik behandeld werd tegen schildklierkanker en hij met zijn auto een bejaarde doodreed bij een tragisch ongeval, wil de 27-jarige Goliath laten zien dat hij nu toch echt degene is die Verhoeven voor het eerst van de troon zal stoten.

Verder is Glory 49: Redemption gevuld met een bomvol programma met heerlijk technische vechters als Zakaria Zouggary, D'Angelo Marshall, Danyo Ilunga en de spectaculaire, maar altijd  controversiële Michael Duut.

Overig programma:
Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik

Michael Duut vs. Danyo Ilunga

Anderson Silva vs. Xavier Vigney

Petchpanomrung Kiatmookao vs. Zakaria Zouggary 
Alex Pereira vs. Yousri Belgaroui

Ismael Londt vs. D’Angelo Marshall

Nieky Holzken vs. Alim Nabiyev

Eyevan Danenberg vs. Jamie Bates

Bailey Sugden vs. Chenglong Zhang