"Ik twijfel of Ziyech dan ook zo goed is"

Redactie

Hakim Ziyech is dit seizoen een van de uitblinkers aan de kant van Ajax maar er zijn twijfels of hij het kan maken in de top. De middenvelder gaf zelf al aan graag de stap te maken naar een topclub.

Bij Ajax blonk hij vorig seizoen uit en ook dit jaar is hij een van de smaakmakers. Zijn doel is om kampioen te worden met Ajax, maar vervolgens zou hij de stap naar het buitenland willen maken.

Foppe de Haan denkt dat Ziyech klaar is voor een volgende stap. "Hij ziet meer dan de rest hè. En hij heeft écht een goede stap gezet door van FC Twente niet naar het buitenland, maar naar Ajax te gaan", vertelt de oud-trainer van Heerenveen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Toch denkt De Haan dat Ziyech goed moet nadenken over zijn volgende uitdaging. De trainer denkt dat hij niet in iedere competitie kan laten zien wat hij kan. "Ik twijfel eerlijk gezegd of Hakim ook zo goed is als de weerstand maximaal is, zoals in de Premier League. Dan heb je het snel over zijn fysiek. De intensiteit is daar zó extreem. Dan moet je wel heel briljant kunnen voetballen om daar te overleven."

Wel zijn er voorbeelden vergelijkbare spelers die het wel gemaakt hebben in Engeland, zo vertelt Alfred Schreuder. "In Engeland zijn er ook echt wel teams die bij hem passen. Christian Eriksen, nu een echte topper bij Tottenham Hotspur, was ook geen krachtpatser bij Ajax, toch?"