Wereldrecordhouder Van Niekerk zwaar geblesseerd

heywoodu

Atleet Wayde van Niekerk heeft bij een potje rugby een zware blessure opgelopen. De Zuid-Afrikaan kende een prima weekeinde, waarin hij met zijn jeugdvriendin in het huwelijksbootje stapte, maar dinsdag ging het fout tijdens een benefietwedstrijd.

Van Niekerk scheurde zijn kruisband af en liep scheurtjes in zijn meniscus op, waar hij een half jaar voor zal moeten revalideren. Dat betekent dat hij de Gemenebestspelen van volgend jaar aan zich voorbij zal moeten laten.

Van Niekerk schreef vorig jaar geschiedenis door op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro goud te winnen op de 400 meter in 43,03 seconden. Daarmee verbrak hij Michael Johnson's lang onaantastbare wereldrecord uit 1999. Dit jaar veroverde hij de wereldtitel.

De Zuid-Afrikaan is inmiddels naar de VS gereisd om geopereerd te worden. Hij zal in het Amerikaanse Vail, in Doha en in eigen land revalideren. "Dit is teleurstellend, maar dit is ook sport en zulke dingen gebeuren. Ik wil uiteraard volledig herstellen en zal me geduldig opstellen, waarbij ik vertrouwen heb in de medische mensen om mij heen", liet Van Niekerk weten.