Napoli wint en blijft koploper, Immobile schittert bij Lazio

Redactie

Napoli heeft een prima generale repetitie achter de rug voor het Champions League-duel van woensdagavond met Manchester City. De succesformatie van coach Maurizio Sarri rekende zondagmiddag op eigen veld betrekkelijk eenvoudig af met middenmoter Sassuolo en herstelde zijn voorsprong in de Serie A van drie punten op naaste achtervolgers Juventus en Lazio zo weer in ere: 3-1.

Napoli trad aan in nagenoeg zijn sterkst mogelijke opstelling, maar had de hulp van Stefano Sensi nodig om de ban te breken. De middenvelder van Sassuolo verloor de bal na twintig minuten voetballen op de rand van zijn eigen strafschopgebied aan Allan, waarna laatstgenoemde alleen op doelman Andrea Consigli afkon. Het was voor de Braziliaanse middenvelder vervolgens een koud kunstje om het net te laten bollen.

De thuisploeg was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar moest op slag van rust toch de gelijkmaker incasseren. Diego Falcinelli kopte fraai raak na een voorzet van Matteo Politano: 1-1. Mistasten van Consigli niet veel later bij een hoekschop zorgde er echter voor dat Napoli de kleedkamer halverwege alsnog kon opzoeken met een voorsprong, waarna Dries Mertens negen minuten na rust de eindstand bepaalde met een intikker van dichtbij.

Benevento - Lazio
Lazio heeft zondagmiddag geen fout gemaakt op bezoek bij Benevento. De club uit Rome zat al snel op rozen, want na 24 minuten stonden zij met 0-3 voor. Uiteindelijk wonnen de bezoekers, bij wie Stefan de Vrij negentig minuten lang speelde, met 1-5.

De ploeg van Simone Inzaghi begon voortvarend aan het duel in Benevento en kwam al na vier minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Het was Bastos die van dichtbij raak schoot. Hij scoorde op aangeven van Ciro Immobile, die de bal met het hoofd klaarlegde voor zijn ploeggenoot. Een kleine tien minuten later was het Immobile zelf die scoorde. Hij werd de diepte ingestuurd en schoot van binnen het strafschopgebied raak. Adam Marusic tekende even later voor de 0-3, na zwak verdedigen van de Italiaanse hekkensluiter. Opnieuw was Immobile de aangever.

In het tweede bedrijf deed de thuisploeg wat terug. Achraf Lazaar bracht Benevento een beetje terug in de wedstrijd, maar niet meer dan dat. Lazio hoefde niet diep te gaan om de overwinning over de streep te trekken. Marco Parolo tekende een kwartier voor tijd voor de 1-4 en invaller Nani bepaalde de eindstand op 1-5, en wederom was Immobile de aangever. Door de zege komt Lazio op 28 punten, evenveel als Juventus en koploper Napoli, dat zondagmiddag nog in actie komt.

Uitslagen Serie A zondag
Napoli - Sassuolo 3-1
Benevento - Lazio 1-5
Crotone - Fiorentina 2-1
Sampdoria - Chievo 4-1
SPAL - Genoa 1-0
Udinese - Atalanta 2-1
Torino - Cagliari 2-1