Uitslag Sparta Rotterdam - FC Groningen

Peterselieman

Sparta heeft de zorgen van FC Groningen vergroot. De Rotterdammers wonnen in eigen huis in de Eredivisie met 2-1 van de noorderlingen, waardoor beide ploegen nu negen punten uit tien duels hebben. Hiermee is de laatste plaats weer overgedaan aan Roda JC dat eerder dit weekend met 1-1 gelijkspeelde tegen Feyenoord.

Sparta kwam na een kwart wedstrijd toen Padt een kopbal van Duarte niet goed verwerkte en Mühren uit de rebound raak kon schieten. Niet veel later hadden de Rotterdammers op Het Kasteel 2-0 voor kunnen staan, ware het niet dat Groningen-verdediger Memisevic op de eigen paal schoot. Een goed schot van afstand van Reis betekende de gelijkmaker, maar nog voor rust stond Sparta weer voor nadat Memisevic Brogno neerlegde en de spits de strafschop die volgde benutte.

Ook na rust was Sparta de bovenliggende partij, maar de viziers van Mühren, Duarte, Sanusi en Breuer stonden niet op scherp. Pas in blessuretijd kon Groningen nog iets terugdoen, maar Veldwijk raakte de paal en Drost kopte op de lat.

Sparta Rotterdam

2 - 1

FC Groningen

22' Mühren
43' Brogno (pen)
  36' Reis
 
Gele kaart: Brogno (Sparta Rotterdam)
Rode kaart: Veenhoven (90+4) (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 10.010
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Kortsmit
Holst
Breuer
Fischer
Floranus (Goodwin/63)
Duarte (Proschwitz/85)
Sanusi
Spierings
Dougall
Brogno (Veenhoven/70)
Mühren
  Padt
Kane
Te Wierik
Memisevic (Van Nieff/46)
Warmerdam
Antuna
Reis (Veldwijk/82)
Bacuna
Jenssen
Doan (Drost/59)
Van Weert