Unicum voor Welshman Evans in Rally van Wales, Ogier weer wereldkampioen

heywoodu

Rallyrijder Elfyn Evans heeft de Rally van Wales/Groot-Brittannië gewonnen. De 28-jarige Welshman won nog nooit in zijn carrière een rally in het WK, maar gedurende de week in Wales viel alles op zijn plaats voor de coureur van het M-Sport World Rally Team, die met Daniel Barritt als navigator in de auto zit.

Evans sloeg vooral in de eerste helft van de rally toe: van de eerste twaalf proeven won hij er maar liefst acht, wat hem een forse voorsprong in het klassement opleverde. Die voorsprong kwam zondag geen moment meer in gevaar en een achtste plek tijdens de laatste, 6,43 kilometer lange proef was ruimschoots voldoende om de zege veilig te stellen.

Evans eindigde uiteindelijk met 37 seconden voorsprong op de Belg Thierry Neuville en diens navigator Nicolas Gilsoul. Belangrijker was dat Sebastien Ogier en navigator Julien Ingrassia op 45 seconden als derde eindigden. Voor de teamgenoten van Evans en Barritt was dat meer dan genoeg om voor de vijfde keer op rij de wereldtitel rallyrijden te pakken, alleen Neuville en Ogier's als zesde gefinishte teamgenoot Ott Tänak uit Estland konden hem in theorie nog bedreigen. Over drie weken wordt het seizoen afgesloten met de Rally van Australië.