Golfer Johnson faalt en geeft toernooizege weg

heywoodu

Golfer Dustin Johnson heeft zondag op miraculeuze wijze het HSBC Champions-toernooi in Shanghai niet gewonnen. De Amerikaan ging na drie dagen ruim aan de leiding van het toernooi, de eerste van vier voor de World Golf Championships meetellende toernooien, maar gaf zijn voorsprong van zes slagen weg.

Na ronden van 68, 63 en 68 ging Johnson zondag in Shanghai rond in 77 slagen, vijf boven het baangemiddelde. Die kreeg hij op de kaarten door vijf bogeys te laten noteren en er geen enkele birdie tegenover te zetten. Brooks Koepka begon de dag met zes slagen achterstand en die maakte hij precies goed. Een double bogey brak Koepka echter op, want hij eindigde weliswaar net als Johnson en de Zweed Henrik Stenson op -12 slagen, de Engelsman Justin Rose won het toernooi.

Rose liet drie bogeys samengaan met maar liefst acht birdies, waardoor hij een gezien de omstandigheden prachtige ronde van 67 slagen liep. Het leverde hem een eindscore van -14 op en de winst op het met bijna tien miljoen dollar gedoteerde toernooi, zijn eerste PGA Tour-zege sinds april 2015.