Leidse rugbyers verrassen 't Gooi, Hilversum verplettert Haags B-team

heywoodu

In de Ereklasse in het Nederlandse rugby stonden zaterdag weer zes wedstrijden op het programma, de zevende wedstrijd van het seizoen voor tien van de twaalf clubs. 

In Naarden viel een verrassende uitslag te noteren, want topclub 't Gooi ging op eigen veld onderuit tegen LRC DIOK uit Leiden. De Leidenaren begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kwamen op een 0-17 voorsprong, wat bij rust 7-22 werd. Via twee tries deed 't Gooi nog wel iets terug, maar ze kwamen één try tekort voor de winst: 19-25.

De andere topclub, landskampioen Hilversum, ging in Den Haag op bezoek bij HRC en dat werd een ietwat ongelijke strijd. Het Haagse team werd geteisterd door blessures en stond op het veld met veel spelers uit het tweede team en zelfs uit het jeugdteam. HRC hield tegen het met internationals gevulde Hilversum dertien minuten lang dapper stand, maar daarna ging het los. Vijf tries in het restant van de eerste helft, en perfecte conversies van Marcus Holden, brachten Hilversum halverwege naar 0-35. In de tweede helft gingen de Hilversummers vrolijk door met het rugbylesje, wat eindigde bij 0-71.

Op 25 november wordt de Ereklasse hervat met nog drie speelronden, waarna de top-6 zich plaatst voor de kampioensgroep. Oemoemenoe kon een prima slag slaan om zich daarvoor te plaatsen, maar op bezoek bij Ascrum ging het fout. Op het kunstgras van de Amsterdamse studenten werd twee keer een voorsprong uit handen gegeven, waarna Ascrum met 22-20 de winst pakte.

Hilversum gaat met 32 punten aan de leiding in de competitie, 't Gooi staat na de eerste nederlaag op 29 stuks. DIOK volgt met 28 punten - het won als enige team alle wedstrijden - maar heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld. 

Uitslagen Ereklasse rugby
DSR-C - The Hookers 36-20
Haagsche RC - RC Hilversum 0-71
ASRV Ascrum - EZRC Oemoemenoe 22-20
Castricumse RC - RC The Dukes 15-12
RC Waterland - RC The Bassets 26-25
RC 't Gooi - LRC DIOK 19-25