Beste en slechtste start ooit voor Kings en Coyotes in NHL, Lightning-duo gestopt

heywoodu

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL blijven de Los Angeles Kings maar knallen. Zaterdagavond won de ploeg na overtime op bezoek bij de Boston Bruins, waarmee de beste start ooit door de Kings werd geëvenaard: ook in 1980/81 begon de ploeg met negen zeges in de eerste elf wedstrijden.

Voor de Bruins begon het in het eigen TD Garden nog prima, dankzij Brad Marchand die de ploeg op 1-0 zette. Vier minuten later trok Tyler Toffoli de stand echter weer gelijk, wat in de tweede en derde periode zo zou blijven. Charles McAvoy leek de Bruins in overtime naar de winst te schieten, maar goalie Jonathan Quick redde knap. Minder dan een seconde voor het einde van de overtime wonnen de Kings een face-off, waarna Toffoli met hooguit enkele tienden van een seconde op de klok hard de winnende 1-2 in het doel ramde.

Aan de andere kant van het spectrum staan de Arizona Coyotes, die er zacht gezegd weinig van bakken dit seizoen. De eerste tien wedstrijden gingen allemaal verloren en de New Jersey Devils, wel goed begonnen, gingen niet als eerste ploeg ten onder. Kansloos waren de Coyotes niet, in de tweede periode draaiden ze een 2-1 achterstand om naar een 2-3 voorsprong. Toch kwamen de Devils weer terug en de ploeg uit New Jersey won met 4-3. Met 0-11 na elf wedstrijden zijn de Coyotes bezig met een van de slechtste starts ooit in de NHL, voor welke ploeg dan ook.

De Tampa Bay Lightning ging in eigen huis onderuit tegen de Anaheim Ducks. Steven Stamkos en Nikita Kucherov kwamen beiden niet tot scoren en lieten allebei ook geen assist noteren, waarmee de twee voor het eerst dit seizoen puntloos bleven in een wedstrijd.

Uitslagen NHL zaterdag
Buffalo Sabres - San Jose Sharks 2-3
Boston Bruins - Los Angeles Kings 1-2 OT
Florida Panthers - Detroit Red Wings 2-3 SO
Montreal Canadiens - New York Rangers 5-4
New Jersey Devils - Arizona Coyotes 4-3
Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks 1-4
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 2-4
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 6-3
Minnesota Wild - Pittsburgh Penguins 2-1
Nashville Predators - New York Islanders 2-6
St Louis Blues - Columbus Blue Jackets 4-1
Edmonton Oilers - Washington Capitals 2-5

Bruins - Kings (Bron: YouTube)