Morbidelli wereldkampioen Moto2, KTM slaat weer toe

heywoodu

Franco Morbidelli is de nieuwe wereldkampioen in de Moto2. De Italiaan stond voor aanvang van de Grand Prix van Maleisië al vrij ruim voor Thomas Lüthi, maar doordat de Zwitser wegens een in de kwalificatie opgelopen enkelbreuk niet kon starten was het definitief voorbij. 

Miguel Oliveira pakte de leiding bij de start door Morbidelli te verschalken, waarna het duo werd gevolgd door Francesco Bagnaia, Fabio Quartararo, Brad Binder en thuisheld Hafizh Syahrin. Achterin het veld ging de andere thuisfavoriet, Khairul Idham Pawi, samen met Luca Marini en Axel Pons onderuit dankzij Andrea Locatelli, terwijl Sandro Cortese en Takaaki Nakagami een paar bochten later ook tegen het asfalt smakten. Dat deed Alex Marquez hen nog eens na, twee keer zelfs in de eerste twee ronden, waarmee zijn race voorbij was.

Oliveira had na een paar ronden een flink gat te pakken richting Morbidelli, die Bagnaia, Binder en Quartararo achter zich aan had. Zes ronden voor het einde moest Bagnaia afhaken bij Morbidelli en Binder, terwijl Oliveira soeverein op kop reed. Vier ronden voor het einde werd de boel toch nog even in gevaar gebracht: het begon te regenen in Maleisië en Binder en Morbidelli gingen vol de strijd aan om bij een eventuele rode vlag toch maar op plek twee te rijden. 

Achter het vechtende duo waren ook Bagnaia, Quartararo en Mattia Pasini een stevig robbertje aan het vechten om plek vier, op een baan die toch niet echt nat leek te worden. Voorin kwamen de KTM-mannen niet meer in gevaar: Oliveira zegevierde, ruim voor Binder en Morbidelli, terwijl Pasini en Bagnaia de top-5 completeerden, nog voor Syahrin.