Mir wint weer in Moto3, Bendsneyder 10e na wisselvallige race

heywoodu

Joan Mir heeft zijn tiende overwinning van het seizoen in de Moto3 binnen. De Spanjaard, al zeker van de wereldtitel, bouwde zijn race in Maleisië uitstekend op en sloeg op het circuit van Sepang in de slotfase toe.

Jorge Martin nam vanaf plek twee de leiding bij de start, terwijl Bo Bendsneyder zijn vierde plek met een strak begin omzette in de tweede stek, voor John McPhee, polesitter Mir, Enea Bastianini en Livio Loi. Aan het einde van de eerste ronde werd het veld even opgeschrikt door een stevige crash van Tatsuki Suzuki, maar de Japanner stond na zijn vlucht gelukkig gelijk weer op.

Voor Bendsneyder ging het al snel wat minder. Leopard-teamgenoten Mir en Loi kwamen langszij en niet veel later volgden ook Gabriel Rodrigo, McPhee en Adam Norrodin, net als Fabio di Giannantonio, waardoor de Nederlander op plek negen lag. Martin had weinig problemen, de Spanjaard sloeg voorin al gelijk een gat. 

Achter Martin reed Mir zich langzaam maar zeker los van teamgenoot Loi en Bastianini, die onderling duelleerden om plek drie en in de verte zagen hoe Mir langzaam aansloot bij de leider. Halverwege de race ging Niccolo Antonelli onderuit, waar zijn teamgenoot Bendsneyder en ook Di Giannantonio en McPhee flink last van hadden.

De Maleisische thuisfans konden met acht ronden te gaan wat indammen: Norrodin reed ijzersterk en was van plek vijftien opgerukt naar de vierde plaats, maar de Maleisiër gleed onderuit, redde zijn motor nog wel en viel terug naar de veertiende plek. Voorin had Mir de aansluiting al een tijdje te pakken, terwijl ook Bastianini zich meldde bij het leidende duo.

Bastianini, Mir en Martin vochten om de zege, Loi reed er dik twee seconden achter en had op zijn beurt vijf seconden voorsprong op een groep met onder meer Romano Fenati, Rodrigo, Bendsneyder en Aron Canet. In de slotfase pakte Mir de leiding en die stond de Spanjaard niet meer af, waardoor het zijn tiende zege van het jaar werd. De slinkse Martin klopte Bastianini nog om plek twee, Loi eindigde als vierde, Bendsneyder viel in de laatste ronde nog terug van de zesde naar de tiende plek.