FOK! Wat een weer: meeste wind voor Duitsland

Stephan (Stephan5)

In augustus zure druiven, in oktober zure wijn.

Welkom!

De afelopen avond en het begin van de nacht stonden in het teken van veel wind. Toch is het zo dat de meeste wind bestemd is voor de Duitse Bocht en dan zo dieper het binnenland van Duitsland in. Bij ons viel het allemaal wel mee. Alleen in het Waddengebied wakkerde de wind fors aan tot kracht 8 en soms even 9 Bft.  Langs onze westkust bleef het bij een dikke 7, kortstondig even 8 Bft.  Met name op de oostelijke Wadden kunnen de windstoten oplopen tot 110 km/u. De meeste problemen verwacht echter ik in het centrale deel van Duitsland. Wel is de wind noordwest, en dat heeft wel een hoge vloedstand tot gevolg. In ons eigen land bereikt de wind landinwaarts hooguit kracht 5. 

Dit alles komt doordat een actieve depressie van Noorwegen richting noordoost Duitsland en Polen koerst. Dus op een behoorlijke afstand van ons land, vandaar de meeste wind boven de Wadden en Duitsland. 

Het weerbeeld spreekt momenteel niet echt tot de verbeelding. Het is nog even bewolkt en er valt zo her en der wat regen. Wel een stuk minder dan dat het zich in eerste instantie liet aanzien. In de loop van de nacht nam de wind ook weer af. 

Vandaag neemt de wind geleidelijk aan verder af. De zon breekt er gelukkig ook weer af en toe door, maar een enkele bui blijft mogelijk, al verwacht ik daar niet veel van, en dan hooguit in het noordoosten. De maxima lopen uiteen van 12 graden in het noorden tot 14 graden in het zuiden. 

En dan dit: Voorlopig neem ik het hele weerbericht over. Dat komt door drukke werkzaamheden van Frank en Monique. Ik heb de meeste tijd over, dus ik heb overlegd om het weerbericht komende tijd voor mijn rekening te nemen. Het lijkt me wel leuk om weer wat meer foto's te ontvangen van jullie die ik dan kan gebruiken voor het weerbericht. Het adres staat hieronder.

Tot morgen! 


Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Archieffoto DJMO uit 2013 (Foto: DJMO)
Archieffoto DJMO uit 2013 (Foto: DJMO) (even klikken voor vergroting)