Skiester Rebensburg wint bij opening World Cup-seizoen

heywoodu

Skiester Viktoria Rebensburg heeft de eerste World Cup-wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In het Oostenrijkse Sölden was de Duitse de beste op de reuzenslalom.

Rebensburg domineerde dat onderdeel vijf á zes jaar geleden, maar daarna ging het onder meer door blessures aanzienlijk minder goed. In januari 2016 won de 28-jarige Duitse eindelijk weer eens, later die maand en in maart gevolgd door nog een zege. Sinds maart 2016 mocht ze het hoogste treetje echter niet meer betreden, tot zaterdag.

Manuela Mölgg was in de eerste run nog de snelste. De Italiaanse was de Amerikaanse Mikaela Shiffrin met 0,12 seconden te snel af, terwijl Rebensburg 0,33 tellen toe moest geven. Ook de Zweedse Sara Hector (+0,35), de Liechtensteinse Tina Weirather (+0,55) en Tessa Worley uit Frankrijk (+0,64) deden nog volop mee in de strijd om het podium.

In de tweede run ging de nummer zeven van de eerste manche, de jonge Zwitserse Melanie Meillard, snel naar beneden, maar ze kwam ten val. Worley nam vervolgens de leiding in handen, waarna ook Weirather de finish niet haalde. Hector kwam tekort, Rebensburg troefde Worley met 0,14 seconden af. Shiffrin maakte halverwege haar run een grote fout en viel terug naar de vijfde plek, Mölgg moest genoegen nemen met plek drie, achter Rebensburg en Worley. Voor de Italiaanse was het al de twaalfde podiumplek uit haar loopbaan, maar winnen lukte nog nooit.

Zondag komen de mannen in actie in Sölden. Dat is althans het plan, maar vanwege de voorspelde sneeuwval en wind is nog allerminst zeker of de wedstrijd plaats kan vinden.