Loting dag 2 NK afstanden

Olga Kroeders

Vandaag staat de tweede dag van het Nederlands kampioenschap afstanden in Heerenveen op het programma.

Om 14:00 uur wordt afgetrapt met de 5.000 meter voor mannen. Sven Kramer, de huidig Nederlands kampioen en gisteren goed voor brons op de 1.500 meter, rijdt in de eennalaatste rit tegen Patrick Roest. Jorrit Bergsma rijdt in de rit ervoor tegen Erik Jan Kooiman. De laatste rit gaat tussen Douwe de Vries en Jan Blokhuijsen.

Rond 16:00 is het tijd voor de 1.500 meter voor vrouwen. De laatste drie ritten zal, mochten er geen verrassingen zijn, de Nederlands kampioene opleveren. Antoinette de Jong, die gisteren de titel op de 3.000 meter pakte, moet het in de tiende rit opnemen tegen Jorien ter Mors, de Nederlands kampioene op de 500 meter. Ireen Wüst, de huidig kampioene op de schaatsmijl, treft Marrit Leenstra. Marije Joling en Melissa Wijfje schaatsen tegen elkaar in de twaalfde en laatste rit.

De tweede dag van het NK afstanden wordt afgesloten met de 500 meter voor mannen. Dai Dai Ntab, de kampioen van vorig jaar, rijdt in de laatste rit tegen Michel Mulder. Kjeld Nuis, die gisteren slechts zesde werd op de 1.500 meter, treft in de rit ervoor Kai Verbij. In de rit daarvoor schaatsen Jan Smeekens en Ronald Mulder tegen elkaar.