Golfer Luiten grijpt net naast zege in Spanje

heywoodu

Golfer Joost Luiten heeft net naast de zege op de Valderrama Masters in Spanje gegrepen. De Nederlander moest het op het toernooi op de European Tour afleggen tegen Sergio Garcia, naast wereldtopper ook de gastheer van het toernooi in Andalucië.

Garcia begon aan de slotdag met twee slagen voorsprong op Luiten en één slag voorsprong op de Engelsman Daniel Brooks. Het trio vocht uiteindelijk om de zege en deed dat op overzichtelijke wijze: ze liepen met z'n drieën de laatste ronde.

Brooks leek vrij snel af te moeten haken en kon het uiteindelijk niet goedmaken, waardoor Luiten en Garcia overbleven. Halverwege had Garcia twee birdies laten noteren, tegen de drie van Luiten, die zo op nog maar één slag stond. 

Garcia liet het volgen door twee birdies en een bogey, Luiten tekende op de dertiende en de vijftiende hole voor een birdie - één slag onder het baangemiddelde. Met drie holes te gaan stond het zo helemaal gelijk, maar op dat moment ging het mis voor Luiten.

Op de zestiende hole miste hij een putt voor par, die Garcia wel maakte. Een prachtige bal op de zeventiende gaf de Nederlander de kans op birdie, met succes, maar ook Garcia kreeg dat voor elkaar, waarna de achttiende hole geen verschil meer maakte. Garcia won met twaalf slagen onder par, Luiten werd knap tweede met een score van -11.