Arsenal pakt volle buit door omhaal Giroud

Redactie

Arsenal blijft aan de winnende hand in de Europa League. Na 1. FC Köln en BATE Borisov werd in groep H ook Rode Ster Belgrado verslagen.

In de eerste helft kwam het scorebord niet in beweging; de beste kansen in de eerste 45 minuten waren voor Rode Ster Belgrado. Een kopbal van Richmond Boakye in de 26e minuut ging via de grond tegen de lat en een inzet van Nemanja Radonjic van dichtbij, vijf minuten later, werd door Petr Cech gekeerd. De beste kans voor Arsenal viel na een kwartier spelen: na een vrije trap van Jack Wilshere schoot Theo Walcott op doel, waar keeper Milan Borjan het leer met zijn voet keerde.

Het begin van de tweede helft mocht er zijn; Giroud en Reiss Nelson kregen de bal niet langs Borjan, en ook kansen voor Nenad Krsticic en Slavoljub Srnic resulteerden niet in een openingstreffer. Arsenal en Rode Ster Belgrado hadden veelbelovende periodes van balbezit, maar waren vervolgens niet gevaarlijk in de laatste meters. Milan Rodic mocht tien minuten voor tijd inrukken, na een tweede gele kaart voor een zwaaiende arm richting Francis Coquelin.

Arsenal profiteerde van de overtalsituatie, dankzij een heerlijke omhaal van Giroud in de 84e minuut. Na voorbereidend werk van Wilshere en Walcott zorgde de Fransman op schitterende wijze voor het enige doelpunt, waardoor The Gunners al vijf punten voorsprong hebben op zowel BATE Borisov als Rode Ster. Een goal van Alexei Rios hielp BATE in eigen huis langs Köln.

Groep G
Steaua Boekarest staat na drie wedstrijden nog altijd op de maximale score. In Israël wonnen de Roemenen met 1-2 van Hapoel Be'er Sheva. Harlem Gnohéré scoorde in de 70e en 75e minuut, ex-Barcelona-speler Isaac Cuenca deed namens Hapoel nog iets terug. 

Lugano rekende in eigen huis af met Viktoria Plzen, dankzij vooral een prachtige tweede helft. Daar begon men doelpuntloos aan, maar na ruim een uur opende Mattia Bottani de score namens Lugano, gevolgd door Carlinhos. Michal Krmencik bracht de Tsjechen weer wat hoop, wat voormalig Utrecht-speler Alexander Gerndt de grond in schoot, ondanks nog een goal van Marek Bakos: 3-2.

Steaua staat op negen punten, de rest heeft er drie.