Breda en NAC oneens over herstelkosten stadion

Maarten (rubbereend)

De gemeente Breda en voetbalclub NAC kunnen het niet eens worden over de verdeling van de kosten van het herstel van het Rat Verlegh Stadion. In 2014 werd ontdekt dat het stadion werd geteisterd door betonrot en ook scheuren had in de tribune. Ook werd duidelijk dat het stadion niet brandveilig was. Sindsdien is gewerkt aan structureel herstel.

Over de verdeling van de kosten worden de gemeente en club het niet eens, schrijft wethouder Alfred Arbouw van Breda donderdag aan de gemeenteraad. Vanwege een te groot verschil tussen beide standpunten heeft NAC het voorstel gedaan om een arbitragezaak te beginnen. De gemeente is daarmee akkoord gegaan.

Directeur Justin Goetzee van NAC legde donderdagavond uit dat het groot onderhoud aan het stadion veel duurder is uitgevallen dan de 7,5 ton die was afgesproken. De club is volgens hem wel bereid om mee te betalen aan de overschrijding.

De gemeente Breda is nu nog eigenaar van het stadion en ontvangt huur van de eredivisieclub. Breda is van plan om het stadion te verkopen.

Breda en NAC oneens over herstelkosten stadion
Breda en NAC oneens over herstelkosten stadion (Foto: ANP)