Predators verslaan Flyers in spektakelstuk, Golden Knights blijven winnen

heywoodu

De ijshockeyers van de Nashville Predators hebben de eerste overwinning van het NHL-seizoen te pakken. In de eigen Bridgestone Arena rekende de ploeg af met de Philadelphia Flyers, maar dat had nogal wat voeten in de aarde.

Het begon prima voor de Predators, die dankzij Craig Smith snel op voorsprong kwamen. De van de Columbus Blue Jackets overgekomen Scott Hartnell verdubbelde de score in de tweede periode met zijn eerste goal bij de Predators en Nick Bonino, overgekomen van kampioen Pittsburgh Penguins, maakte er al snel 3-0 van. 

Daarna ging het echter in rap tempo fout voor de thuisploeg. Andrew MacDonald zorgde halverwege de tweede periode voor de 3-1 en nog geen twintig tellen later tekende de net 19-jarige Nolan Patrick voor zijn eerste NHL-goal: 3-2. Valtteri Filppula trok de stand vervolgens in de powerplay gelijk, waarna de jonge Travis Konecny de Flyers in de derde periode zelfs op 3-4 zette.

Nog geen twee minuten later was het opnieuw in de powerplay weer raak voor Filppula: 3-5. Binnen een minuut konden de fans in Nashville dan eindelijk weer juichen, want Filip Forsberg bracht zijn ploeg met 4-5 terug in de wedstrijd. Een dikke minuut voor tijd bereidde de Zweed de gelijkmaker van Hartnell voor, waarna Forsberg zelf 36 seconden voor het einde in de powerplay de 6-5 en dus toch de zege op de borden sloeg.

Predators - Flyers (Bron: YouTube)

In Las Vegas speelden de Golden Knights hun eerste thuiswedstrijd ooit in de NHL. De nieuwe ploeg begon het seizoen met twee zeges en thuis tegen de Arizona Coyotes waren de intenties duidelijk: Tomas Nosek, Deryk Engelland en James Neal zorgden binnen zeven minuten al voor een 3-0 voorsprong.

Neal deed er niet veel later nog een schepje bovenop, waarna de Duitser Tobias Rieder de Coyotes nog enige hoop gaf. In de tweede periode trof Oscar Lindberg het doel voor de Golden Knights, Kevin Connauton was in de derde periode trefzeker voor de Coyotes: 5-2. De Golden Knights staan na drie duels dus op drie zeges, de beste start van een debuutseizoen ooit in de NHL.

Uitslagen NHL dinsdag
Nashville Predators - Philadelphia Flyers 6-5
Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 5-2
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 1-2 OT
New York Rangers - St Louis Blues 1-3
Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks 1-3
Dallas Stars - Detroit Red Wings 4-2
Vancouver Canucks - Ottawa Senators 2-3 (shoot-out)