Frankrijk, Japan en Engeland beginnen WK onder 17 met ruime zege

heywoodu

Op het wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot 17 jaar in India is Frankrijk begonnen met een ruime zege. Heel verrassend was dat niet, want Frankrijk begon tegen Nieuw-Caledonië, dat debuteert op een eindtoernooi van de FIFA.

Al na vijf minuten had Nieuw-Caledonië de eerste goal te pakken, maar helaas voor Bernard Iwa eindigde de bal wel in het eigen doel. Amine Gouiri (2x), Claudio Gomes, Maxence Caqueret en nog een eigen goal, dit keer door Kiam Wanesse, brachten Frankrijk bij rust al op 0-6. De tweede helft was een stuk minder pijnlijk voor de eilanders: Cameron Wadenges scoorde in de blessuretijd zelfs en nog in het juiste doel ook. Wilson Isidor bepaalde de eindstand vervolgens op 1-7. 

Ook de andere partij in de groep leverde flink wat vermaak op voor de ruim dertienduizend aanwezige toeschouwers. Keito Nakamura tekende namens Japan al in de eerste helft tegen Honduras voor een hattrick, terwijl ook Takefusa Kubo scoorde. Patrick Palacios deed namens Honduras wat terug, maar in de tweede helft brachten Taishei Miyashiro en Tochi Suzuki de eindstand op 1-6.

In groep F had Engeland niet al teveel te dulden van Chili. Callum Hudson-Odoi opende al vroeg de score in het met meer dan 46 duizend toeschouwers gevulde Salt Lake Stadium in Kolkata. Jadon Sancho van Borussia Dortmund voegde er twee goals aan toe, Angel Gomes zorgde voor de 0-4 eindstand. Drie uur later zaten er nog tienduizend meer mensen in het stadion bij Irak - Mexico, waar Mohammed Dawood al snel voor de 1-0 zorgde. Roberto de la Rosa bepaalde in de tweede helft de eindstand op 1-1.

Het WK onder 17 is live te volgen op Eurosport.