Albers bezorgt hockeysters Amsterdam zesde zege op rij tegen SCHC

Redactie

Dankzij een goal van Felice Albers boekten de hockeysters van Amsterdam zondagmiddag in het Wagener Stadion een 1- 0 zege op Stichtsche. De ploeg in vorm van coach Rick Mathijssen bezet daardoor na zes speelrondes nog altijd zonder puntverlies de tweede plek op de ranglijst. Voor SCHC betekende het verlies tegen Amsterdam alweer de derde nederlaag van dit seizoen.

Amsterdam – SCHC 1-0 (1-0)
Met kansen voor Kelly Jonker en Noor de Baat begon Amsterdam in het eerste kwart sterk aan de topper, maar tot twee keer toe hield keepster Maddie Hinch, die zondag 29 jaar is geworden, het doel van Stichtse met knap keeperswerk schoon. Stichtsche had het in de openingsfase moeilijk met het aanvallende spel van Amsterdam. Desondanks waren het de bezoekers die voor de eerste treffer van deze Hoofdklasse-middag leken te zorgen.

In de rebound passeerde Charlotte Stapenhorst keepster Anne Veenendaal. Op de bank van Stichtsche gingen de armen in de lucht, maar de scheidsrechter had voorafgaand aan het schot van Stapenhorst shoot geconstateerd en keurde de goal af. Met 0-0 op het scorebord kreeg Amsterdam hierna vier strafcorners op rij, waarbij bij de laatste ingeslagen variant van Julia Müller, Felice Albers in de rebound alert was.

Albers passeerde Hinch en tekende voor de enige treffer van de middag. In het vervolg van het duel was Amsterdam de bovenliggende partij en nog een aantal keer dicht bij de 2-0. Zo spatte een harde sleep van Eva de Goede uiteen op de paal. De kansen van Stichtsche moesten in het Amsterdamse Bos vooral komen uit de versierde strafcorners. Maar liefst negen keer mocht Caia van Maasakker aanleggen, maar de specialist pur sang had het vizier niet op scherp.

'10 Felice Albers 1-0

Nijmegen – Kampong 1-1 (0-1)
En ook de laatste ploeg is sinds zondag van de 0 af. Nijmegen snoepten verrassend een puntje af van Kampong. Dat deden de Gelderlanders pas in de allerlaatste minuut. Klaartje Mientjes maakte de gelijkmaker.

'8 Lisette Korink 0-1
'69 Klaartje Mientjes 1-1

Laren – Groningen 4-1 (1-0)
Laren won vrij eenvoudig van Groningen. Pam van Asperen maakte er twee tegen haar oude ploeg. Maxime Kerstholt scoorde voor de zesde speelronde op rij.

'4 Pam van Asperen 1-0
'43 Lieke van Wijk 2-0 (sb)
'57 Pam van Asperen 3-0
'64 Amelia Katerla 3-1
'68 Maxime Kerstholt 4-1

Huizen – Den Bosch 0-4 (0-2)
Promovendus Huizen verloor met 4-0 van Den Bosch. Gezien de geschiedenis die de recordkampioen heeft met nieuwkomers in de Hoofdklasse, is dat lang geen gek resultaat voor de Noord-Hollanders.

'11 Pien Sanders 0-1 (sc)
'15 Ireen van den Assem 0-2 (sc)
'42 Lidewij Welten 0-3
'60 Frederique Matla 0-4

Hurley – hdm 2-0 (1-0)
hdm heeft de goede vorm van de eerste drie wedstrijden nog niet teruggevonden. Voor de derde wedstrijd op rij verloren de Hagenaars. Hurley klimt naar de vijfde plaats.

'30 Tess van Ramshorst 1-0
'50 Carmel Bosch 2-0 (sc)

Oranje-Rood – Bloemendaal 3-0 (1-0)
Oranje-Rood staat vierde na een eenvoudige zege op Bloemendaal.

'11 Hazuki Nagai 1-0
'36 Sophie van Nieuwamerongen 2-0
'41 Daphne van der Velden 3-0