Nationals trekken stand weer gelijk, terwijl LA Dodgers ook tweede wedstrijd winnen

H.Vviv

In de National League Division Series van de play-offs in de Major League Baseball Washington Nationals de stand gelijk getrokken tegen de Chicago Cubs, terwijl de Los Angeles Dodgers ook hun tweede wist te winnen tegen de Arizona Diamondbacks.

De Nationals begonnen in eigen huis goed aan de wedstrijd. Derde honkman Anthony Rendon sloeg in de eerste inning de bal in de tribunes. Het was niet lang wachten op het antwoord van de Chicago Cubs. In de tweede inning zou Willson Contreras de stand weer gelijk trekken door een homerun van de catcher van de Cubs.

In de vierde inning kwam de ploeg uit Chicago op voorsprong. Eerste honkman Anthony Rizzo zou een 2-run homerun slaan. Tot de achtste inning hielden de Cubs de voorsprong vast, maar toen kwam de thuisploeg los. Eerst sloeg Bryce Harper een 2-run homerun, daarmee was de stand gelijk. De inning was nog niet over. Eerst kwam Rendon op de honken via een walk en daarna zou Daniel Murphy via een honkslag ook op de honken komen. Toen zou Ryan Zimmerman aan slag komen. De eerste honkman pakte zijn kans en sloeg de bal de tribunes in, waardoor de ploeg op een 6-3 voorsprong kwam. 

In de negende inning zou Sean Doolittle, de closer van de Washington Nationals het afmaken. Door de overwinning staat het nu 1-1 in de serie tussen de beide ploegen. Maandag is de derde wedstrijd tussen de Cubs en de Nationals, die wedstrijd zal worden gespeeld in Chicago.

In de andere wedstrijd in de National League Division Series won Los Angeles Dodgers ook hun tweede wedstrijd. In Los Angeles was de ploeg van Kenley Jansen met 8-5 te sterk voor Arizona Diamondbacks.

De Diamondbacks kwamen in de eerste inning nog wel op een 2-0 voorsprong. Snel wisten de LA Dodgers de stand om te zetten in een 7-2 voorsprong. In de zevende inning kwam de ploeg uit Arizona nog terug tot 7-4 door een homerun van Brandon Drury. Verder kwam de ploeg niet. In de negende gooide de Nederlander Jansen, de closer van de Dodgers de wedstrijd op slot waarmee hij zijn eerste save liet noteren van dit postseason.