Agent waagt leven voor suïcidale vrouw

Monique Verlind (DJMO)

Een politieman heeft zaterdagmiddag zijn leven gewaagd in Vlissingen om een 24-jarige vrouw uit zee te halen. De temperatuur was 11 graden, de watertemperatuur 14,5. Een voorbijganger had gemeld dat op de Boulevard Bankert een vrouw haar jas en schoenen uitdeed en de zee in liep.

Twee agenten reden met spoed naar de Boulevard. Kort voor hun aankomst meldde de voorbijganger dat de vrouw inmiddels de zee weer uit kwam. Toen de politie arriveerde wees de melder de vrouw aan. Zij liep op het strand, maar rende plotseling de zee weer in richting een voorbij varende loodsboot die de kust op ongeveer 75 meter afstand passeerde.

Reddingsactie
Een van de agenten rende de glooiing af, deed ondertussen zijn politievest en zijn koppel uit en duwde deze bij een omstander op het strand in zijn handen. Daarna sprong hij de zee in om de vrouw terug te halen. De golven waren hoog door de harde wind van zee en de stroming. De agent greep de vrouw voordat zij onder water verdween en bracht haar terug naar het strand. Daarna werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor verdere hulp.

De politie heeft nadien beide omstanders gebeld voor een terugkoppeling en hen bedankt voor hun alerte reactie. "Ook gaat onze dank uit naar de bemanning van de loodsboot die gewacht heeft tot de agent en de vrouw, afkomstig uit Vlissingen, uit het water waren." zo laat de politie weten op haar website.