Astros en Indians beginnen Division Series met winst

H.Vviv

Cleveland Indians en Houston Astros zijn de American League Division Series met winst begonnen. Houston Astros was in de eerste wedstrijd met 8-2 te sterk voor de Boston Red Sox, terwijl Cleveland Indians met 4-0 wonnen van de New York Yankees.

Houston Astros begonnen meteen goed aan het thuisduel tegen de Boston Red Sox. Alex Bregman en José Altuve sloegen de bal hetstadion uit en hielpen Houston aan een snelle 2-0 voorsprong. De Red Sox kwamen snel terug in de wedstrijd met binnen geslagen punten van Sandy Léon en Rafael Devers.

In de gelijkmakende slagbeurt in de vierde inning zouden de Astros weer op voorsprong komen. Dankzij een tweehonkslag van Marwin Gonzalez bracht hij Gattis en Reddick binnen en zette Houston opnieuw op voorsprong van twee punten. De wedstrijd werd vervolgens in het slot gegooid door Altuve, die de bal nog twee keer in de tribune sloeg.

Het was pas de tiende keer in de geschiedenis van de MLB dat een speler voor drie homeruns in één wedstrijd in het naseizoen tekende. De tweede honkman van de Astros treedt in de voetsporen van onder meer Babe Ruth, die het zelfs twee keer lukte.

In de andere wedstrijd in de American League Division Series was Cleveland Indians te sterk voor New York Yankees. In Cleveland won de ploeg met 4-0 van de Yankees. Na vijf innings stond de score al op het scorebord.

Jay Bruce, de outfielder van de Indians, was de belangrijke man bij de thuisploeg. Hij zorgde ervoor met onder meer een homerun dat hij drie punten binnen sloeg. Trevor Bauer had ook een belangrijk aandeel in de winst. De startende werper zou het 6.2 innings volhouden en kreeg maar twee honkslagen tegen. In het vervolg van de wedstrijd kwam de ploeg uit Cleveland niet meer in de problemen komen.

De ploegen spelen vrijdag de tweede wedstrijd van de best-of-five-series.