WK nog verder weg voor Argentijnen na gelijkspel tegen Peru

heywoodu

Het Nederlands elftal staat er wellicht nog wat beroerder voor, maar Nederland is niet het enige topland - in elk geval op de vorige twee WK's - dat het WK voetbal in Rusland dreigt te missen. Met Argentinië gaat het ook al tijden niet best en dat werd donderdagavond niet beter.

La Albiceleste domineerde in het eigen Buenos Aires tegen Peru, maar kon ook met Lionel Messi in de gelederen de kansen simpelweg niet afmaken. Paulo Dybala, die in de Serie A aan de lopende band scoort, bleef de hele wedstrijd op de bank zitten en het duel eindigde zo in 0-0. 

Het was overigens niet de enige 0-0 van de avond: in La Paz hield het al uitgeschakelde Bolivia het al geplaatste Brazilië op 0-0, terwijl Uruguay bij Venezuela een puntje pakte en zich zo verzekerde van in elk geval de play-offs tegen Nieuw-Zeeland - de nummer vijf in Zuid-Amerika speelt dat tweeluik om een WK-ticket.

Met nog één speelronde te gaan heeft Uruguay het ticket achter Brazilië bijna binnen. Chili, Colombia, Peru, Argentinië en Paraguay strijden allemaal nog om de twee overgebleven plekken én het plekje in de play-offs. In de slotronde zal Argentinië om te beginnen niet moeten verliezen van Ecuador, hoewel men eigenlijk 'gewoon' moet winnen. Geen makkelijke opgave in Quito, op bijna drie kilometer hoogte.

Laatste speelronde - 10 oktober
Brazilië - Chili
Ecuador - Argentinië
Paraguay - Venezuela
Peru - Colombia
Uruguay - Bolivia