Eriksen leidt Denemarken naar cruciale zege

Redactie

Denemarken mag dankzij een treffer van Christian Eriksen nog hopen op WK-deelname. De oud-speler van Ajax maakte de winnende goal tegen Montenegro.

Eriksen maakte na een kwartier het enige doelpunt in Podgorica. Henrik Dalsgaard bezorgde de bal met het hoofd bij de spelmaker van Tottenham Hotspur, die het leer in de korte hoek achter Danijel Petkovic mikte: 0-1. Het was niet de enige domper voor Montenegro in de eerste helft. Luttele minuten later haakte Stevan Jovetic geblesseerd af.

De ploegen hielden elkaar in het restant van het eerste bedrijf in evenwicht met kansen voor Marko Jankovic, Andreas Cornelius en Eriksen, die in zijn laatste vier WK-kwalificatieduels goed was voor vier goals en vier assists. Ook in de tweede helft slaagde Montenegro er niet in om een gelijkmaker te forceren.

Roemenië was donderdag met 3-1 te sterk voor Kazakhstan, onder meer door twee goals in vijf minuten van Constantin Budescu. Polen rekende eerder al met 1-6 af met Armenië.

Denemarken heeft komende zondag aan een punt tegen Roemenië genoeg om de nummer twee te blijven en zich zo voor de play-offs te plaatsen. Koploper Polen, dat drie punten meer heeft, wordt bij puntenverlies van de Denen automatisch groepswinnaar. Montenegro, dat op bezoek gaat bij Polen, moet dat duel winnen en moet hopen dat Denemarken verliest van Roemenië.