Tien teams strijden om World Series, drie Nederlanders in postseason

heywoodu

Alle honkbalteams in de Major League Baseball hebben hun 162 wedstrijden in het reguliere seizoen achter de rug en dat betekent één ding: het is tijd voor postseason, de play-offs. Tien teams hebben nog de kans om naar de World Series te gaan, waar de kampioen gekroond zal worden.

In zowel de American League als de National League staan drie teams al in de Division Series. De winnaars daarvan gaan naar de League Championship Series, waar uiteindelijk de twee teams voor de World Series uit komen. Beide leagues hebben ook nog een Wild Card Game, waarin twee teams in één wedstrijd duelleren om een plek in de Division Series. Die Wild Card Games worden dinsdag en woensdag gespeeld, vanaf donderdag gaat het los in de Division Series.

American League
De New York Yankees en Minnesota Twins staan tegenover elkaar in de Wild Card Game. Met 91 zeges op zak gaan de Yankees voor de 52e keer het postseason in, veruit meer dan welk team dan ook. Voor de Twins (85 zeges) wordt het de veertiende keer en de eerste sinds 2010.

De winnaar van het duel tussen de Yankees en de Twins speelt tegen de Cleveland Indians. Die kwamen dit jaar met 21 zeges op rij tot een historische prestatie en gaan voor de twaalfde keer het postseason in, nadat ze vorig jaar de World Series verloren.

De andere wedstrijd in de Division Series gaat tussen de Houston Astros (101 zeges) en de befaamde Boston Red Sox (93 zeges). Voor de Astros wordt het het elfde postseason, de Red Sox staan er voor de 22e keer in.

National League
De Arizona Diamondbacks (93 zeges) en Colorado Rockies (87 zeges) strijden in de Wild Card Game tegen elkaar. Het wordt de zesde keer dat de Diamondbacks postseason spelen, de Rockies mogen voor de vierde keer aantreden in het naseizoen.

De Los Angeles Dodgers boekten 104 zeges, het hoogste aantal in de MLB dit jaar, en ontvangen de Wild Card Game-winnaars. De Dodgers staan al enkele jaren steevast in de play-offs en doen daar nu voor de dertigste keer aan mee, alleen de Yankees waren vaker in het postseason te vinden.

Tot slot staan de Washington Nationals (97 zeges) en regerend World Series-kampioenen van de Chicago Cubs (92 zeges) tegenover elkaar. Voor de relatief jonge Nationals is dat de vierde keer, de Cubs stonden er al achttien keer in.

Nieuwe World Series-winnaars?
De Rockies, Astros en Nationals jagen op hun eerste eindzege in de World Series. Samen met de Seattle Mariners zijn de Nationals zelfs de enige ploeg in de MLB die nog nooit in de World Series heeft gestaan, iets wat ze nu uiteraard graag zouden veranderen.

Nederlanders
Drie Nederlanders mogen zich op gaan maken voor een verlenging van het seizoen. Bij de Yankees staat korte stop Didi Gregorius in de ploeg, terwijl zijn positie-genoot Xander Bogaerts een belangrijke speler is bij de Red Sox. Pitcher Kenley Jansen kent bij de Dodgers een zeer sterk seizoen en stond dit jaar voor de tweede keer op rij in de All-Star Game.