Dortmund wint ondanks mislukte panenka Aubameyang

Redactie

Borussia Dortmund heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag tegen Real Madrid. Het elftal van Peter Bosz pakte drie punten bij FC Augsburg.

Dortmund beleefde een droomstart in de WWK Arena. Een hoekschop na amper vier minuten spelen belandde voor de voeten van Andriy Yarmolenko, waarna de Oekraïense aanvaller doelman Marwin Hitz het nakijken gaf met een briljante hakbal: 0-1. Een beter begin kon Dortmund zich niet wensen tegen Augsburg, dat voorafgaand aan de krachtmeting op een verdienstelijke vijfde plaats in de Bundesliga stond.

Jeffrey Gouweleeuw kon bij de club uit Beieren opnieuw rekenen op een basisplaats en de ex-verdediger van sc Heerenveen en AZ zag ploeggenoot Caiuby de score binnen het kwartier gelijktrekken met een rake kopbal. Shinji Kagawa verscheen pas voor de tweede keer dit seizoen in de competitie aan de aftrap bij Dortmund en de Japanse spelmaker gaf halverwege de eerste helft zijn visitekaartje af door op briljante wijze te scoren. Nadat Yarmolenko het leder terug had gelegd op de rand van het strafschopgebied, liet Kagawa Hitz verbouwereerd achter met een fraai stiftje: 1-2.

De bezoekers waren vervolgens de bovenliggende partij, maar lieten na om nog voor rust verder weg te lopen. Aubameyang nam oog in oog met Hitz te veel tijd, terwijl Kagawa in de slotseconden van de eerste helft van dichtbij wild overschoot. Bosz zag zijn team vervolgens in de tweede helft zwijnen. Augsburg voerde de druk flink op, wat leidde tot veel mogelijkheden voor het doel van Roman Bürki. De doelman redde van dichtbij op een kopbal van Philipp Max en had het geluk dat een schot van Daniel Baier rakelings overzeilde.

Dortmund had na rust weinig in de melk te brokkelen, maar kreeg een kwartier voor tijd toch een uitgelezen mogelijkheid om het duel op slot te gooien. Aubameyang zag zijn panenka-strafschop echter eenvoudig gestopt worden door Hitz. Doordat Dortmund daarna echter stand hield, werd zijn misser de ploeg niet fataal.

Uitslagen Bundesliga zaterdag
Borussia Münchengladbach - Hannover 96 2-1
Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 2-1
FC Augsburg - Borussia Dortmund 1-2
VfL Wolfsburg - FSV Mainz 1-1
Hamburger SV - Werder Bremen 0-0