NBA: Megacontract voor Russell Westbrook

PippenScottie

Russell Westbrook, guard bij de Oklahoma City Thunder en vorig seizoen meest waardevolle speler in de NBA, mag zich sinds vandaag de best betaalde speler in de NBA-geschiedenis noemen. De 28-jarige Westbrook verlengde zijn contract bij zijn ploeg met vijf jaar.  Westbrook stond nog voor één seizoen onder contract bij de Thunder, waarin hij het niet vervelende bedrag van 28 miljoen dollar opstrijkt. De contractverlenging levert hem tot en met 2023 nog eens 205 miljoen dollar extra op.

Voor de fans van de Oklahoma City Thunder is de contractverlenging bijzonder goed nieuws. Jarenlang zijn zij verwend met een selectie waarin naast Westbrook ook Kevin Durant en James Harden speelden. De ultieme prijs, de NBA-titel, bleef uit, maar de ploeg stond garant voor spektakel en was steevast één van de kanshebbers voor de titel.

Na het vertrek van Kevin Durant in 2016 werd gevreesd voor een implosie van het team. Russell Westbrook nam de Thunder echter op sleeptouw en leverde één van de meest memorabele individuele seizoenen af in de NBA-geschiedenis. Westbrook leidde zijn ploeg naar de play-offs en sloot het reguliere seizoen af met gemiddeldes van 31,6 punten, 10,7 rebounds en 10,4 assists per wedstrijd. Westbrook werd hiermee de eerste speler na Oscar Robertson in 1962 die in drie verschillende categorieën de dubbele cijfers haalde; een prestatie die in de huidige NBA voor onmogelijk werd gehouden. Het leverde Russell Westbrook de prijs voor Meest Waardevolle Speler (MVP) van het afgelopen seizoen op.

In de media werd desondanks heftig gespeculeerd over een vertrek van Westbrook naar de Los Angeles Lakers. De guard is geboren in Long Beach, kwam uit voor het college team van UCLA en het zou passend zijn als hij in zijn profcarrière ook voor Los Angeles zou uitkomen. Methet tekenen van de contractverlenging komt aan al deze speculaties een eind. Westbrook vervolgt zijn carrière bij de ploeg die hem in 2008 heeft gedraft.

Bij de Thunder krijgt Westbrook volgend seizoen gezelschap van twee nieuwe ploeggenoten: Paul George en Carmelo Anthony. George, al Jaren sterspeler bij de Indiana Pacers, zorgde al vroeg in de zomer vooor opschudding door aan te kondigen voor één jaar naar Oklahoma City te gaan. Vorige week maakte Carmelo Anthony bekend de New York Knicks te verlaten en voor de Thunder uit te komen. Met deze nieuwe ‘Big Three’ hoopt Oklahoma City een serieuze poging te kunnen doen om de hegemonie van de Golden State Warriors in de Western Conference te doorbreken.

Oklahoma-fans mogen de komende jaren meer van dit moois verwachten. Bron: YouTube