Volleybalsters naar halve finales EK na makkelijke zege op Italië

H.Vviv

De Nederlandse volleybalsters hebben op het EK volleybal de halve finales bereikt. In Baku was de ploeg van Jamie Morrison met 3-0 te sterk voor Italië: 25-17, 25-20, 25-13.

Oranje begon meteen goed aan de wedstrijd en zou al snel een voorsprong pakken van 7-2. Italië zou nog wel even terugkomen in de set, maar daarna liep Nederland weer weg bij Italië, dankzij het goed serveren aan Nederlandse kant.

In set twee zou Nederland ook goed beginnen en had al snel een voorsprong van 8-1. Oranje bleef de voorsprong tot 20-11 behouden, maar daarna zou Italië vijf punten op rij pakken. De Nederlandse volleybalploeg raakte niet in paniek en zou de set eenvoudig met 25-20 winnen.

Net zoals in de twee voorgaande sets zou Oranje snel naar een voorsprong uitlopen. In de derde set kwamen ze verder niet in de problemen en zou Nederland de set met 25-13 winnen.

In de halve finale spelen de volleybalsters zaterdag tegen de winnaar van het duel tussen Duitsland en gastland Azerbeidzjan. Die wedstrijd wordt vrijdag gespeeld.