Handbalsters openen EK-kwalificatie met ruime zege bij rentree Polman

Boris (borisz)

De Nederlandse handbaldames zijn de kwalificatie voor het Europees kampioenschap handbal goed begonnen. In Eindhoven werd er met ruime cijfers gewonnen van Wit-Rusland. Het werd 33-21. 

Estavana Polman maakte haar rentree bij Oranje, nadat ze eind juni beviel van een dochter. De Arnhemse speelde eind vorig jaar haar laatste interland. Op het EK vorig jaar in Zweden pakte ze met de handbalsters zilver. Polman stond daarna maanden aan de kant door haar zwangerschap en maakte ook al onlangs ook al haar comeback bij haar Deense club Esbjerg.

Wit-Rusland kon tot 7-7 gelijke tred houden met Nederland, maar vervolgens sloeg de thuisploeg een gaatje. Bij rust stond het al 16-10 voor Oranje. In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebreid. Uiteindelijk kwamen de dames tot 33 treffers. 

Over vier dagen speelt Oranje tegen Kosovo de tweede wedstrijd in de kwalificatie. Dat land verloor hun eerste wedstrijd met 37-12 verloor van Hongarije. Van de vier landen in deze groep zullen de eerste twee landen zich plaatsen voor het EK in Frankrijk.