GVVV stunt met zege op Dordrecht, Kozakken Boys verslaat De Graafschap

Boris (borisz)

Één verrassing in de KNVB Beker van de duels die om 19.45 uur begonnen. De amateurs van GVVV wonnen thuis met 1-0 van FC Dordrecht. Verder wisten de BVO's te winnen. Kozakken Boys - De Graafschap zit momenteel in de verlenging. 

Tweededivisionist GVVV heeft vanavond in Veenendaal voor een daverende stunt gezorgd. De ploeg van Niek Oosterlee versloeg Soufiane Laghmouch maakte het enige doelpunt. Twintig minuten voor tijd profiteerde Laghmouchi van een slechte terugspeelbal van de Schapenkoppen. Die flater kwam Dordrecht niet meer te boven. De uitploeg eindigde ook nog eens met tien man door de tweede gele kaart van Feyenoord-huurling Gustavo Hamer.

Cambuur had het vrij lastig met Helmond Sport, al eindigde de thuisploeg het duel met negen man. Voordat Steven Edwards en Robert van Koesveld binnen een kwartier na rust moesten inrukken, stond het al 0-2 voor de club uit Leeuwarden. Het hoogtepunt was de fraaie vrije trap van Kevin van Kippersluis na tien minuten. De aanvaller was ook verantwoordelijk voor de 0-2, waarna de negen man van Helmond nog iets terugdeden via Gevero Markiet. In de laatste vijftien minuten zette Cambuur via treffers van Karim Rossi, Nigel Robertha en Issa Kallon toch een grote uitslag neer (1-5).

Heracles Almelo had het lastig op bezoek bij Rijnsburgse Boys. De bevrijdende openingstreffer viel pas zeventien minuten voor tijd, toen Joey Pelupessy van afstand raak knalde. Vincent Vermeij scoorde even later de bevrijdende 0-2. 

FC Volendam kan opgelucht ademhalen. De Volendammers kwamen al vroeg op achterstand tegen Quick Boys en moesten met tien man verder toen Luis Pedro rood kreeg. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de ploeg uit Noord-Holland. 

Update 22.35 uur

De Graafschap heeft zich dinsdagavond geblameerd in het KNVB-bekertoernooi. De Doetinchemse eerstedivisionist struikelde in de eerste ronde over tweededivisionist Kozakken Boys. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, waarna de thuisploeg in de strafschoppenserie aan het langste eind trok.

Na 33 minuten kwamen de Werkendammers op voorsprong. Doelman Agil Etemadi liet zich verrassen door een vrije trap van Mahmut Sönmez: 1-0. Na 68 minuten werd het wel gelijk. Nadat eerst een inzet van Van den Hurk voor de lijn werd weggehaald, kopte Sjoerd Ars de 1-1 binnen. Na negentig en 120 minuten was het nog steeds 1-1 en strafschoppen waren nodig. Deze werden het beste genomen door Kozakken Boys. 

AZ heeft dinsdagavond met pijn en moeite de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. MVV Maastricht kwam twee keer goed terug tegen de Alkmaarders, waarna de tweede goal van uitblinker Wout Weghorst de Limburgers te machtig was. Het werd 2-3. 

Uitslagen KNVB Beker Eerste ronde 19 september 2017

19:45 BVV Barendrecht 1-3 Go Ahead Eagles
19:45 FC Emmen 1-3 NEC Nijmegen
19:45 FC Oss 0-2 Almere City FC

19:45 GVVV 1-0 FC Dordrecht
19:45 Helmond Sport 1-5 SC Cambuur
19:45 Kozakken Boys* 1-1 De Graafschap [na strafschoppen]
19:45 Noordwijk 0-1 Fortuna Sittard
19:45 Quick Boys 1-3 FC Volendam

19:45 SC Genemuiden 1-3 De Treffers
19:45 Sparta Nijkerk 0-1 FC Eindhoven
20:45 MVV Maastricht 2-3 AZ Alkmaar

Eerder vanavond was FC Den Bosch te sterk voor De Zwaluwen en stuntte RKC met een zege op Sparta. 

RKC Waalwijk 1-0 Sparta Rotterdam 
Zwaluwen 2-3 FC Den Bosch 

Kozakken Boys viert de 1-0. (PRO SHOTS/Marcel van Dorst)
Kozakken Boys viert de 1-0. (PRO SHOTS/Marcel van Dorst)