Real scoort voor 73e keer op rij en evenaart record

Redactie

Real Madrid heeft voor het eerst in de geschiedenis elf uitwedstrijden op rij gewonnen in La Liga. De Koninklijke rekende af met Real Sociedad.

Real kwam na negentien minuten op voorsprong in Anoeta. Sergio Ramos controleerde de bal al vallend in het strafschopgebied waarna Borja Mayoral afdrukte. De bezoekers scoorden daarmee alweer in hun 73e officiële wedstrijd op rij, een evenaring van het record van het Santos van Pelé uit 1961-1963. Sociedad gaf zich echter niet gewonnen en kwam na 28 minuten langszij: Kévin Rodrigues volleerde raak na een voorzet van rechtsachter Álvaro Odriozola en Keylor Navas ging daarbij niet vrijuit. Rodrigues maakte zijn eerste doelpunt als profspeler.

Rodrigues had niet veel later zijn tweede kunnen maken, maar trof de dwarsligger. Real liet vervolgens zien hoe het wel moest en ging na 36 minuten weer aan de leiding: nota bene Rodrigues gleed een voorzet van Mayoral achter zijn eigen doelman. Sociedad beklaagde zich omdat Real eerder een overtreding zou hebben gemaakt, maar de arbiter liet doorspelen. In de tweede helft probeerde Sociedad zich van zich af te bijten en claimde men ook nog even recht te hebben op een strafschop, maar het was Real dat de wedstrijd in haar voordeel besliste.

Nadat Mayoral al op Géroniimo Rulli was gestuit en het zijnet had geraakt, maakte de toch matig spelende Gareth Bale er 1-3 van. De aanvaller sprintte weg na een mooie pass van Isco en liftte de bal over Rulli heen. Sociedad ging opportunistischer spelen, in een 4-2-4-systeem. Het haalde echter niets uit, want de Basken slaagden er niet meer in om het nog spannend te maken en hadden geluk dat een treffer van Marco Asensio vanwege buitenspel werd afgekeurd. Real kan zich nu richten op de thuiswedstrijd tegen Real Betis (woensdag).

Uitslagen La Liga zondag
Real Sociedad - Real Madrid 1-3
Alavés - Villarreal 0-3
Girona - Sevilla 0-1
Las Palmas - Athletic de Bilbao 1-0