Bokser Melindo verdedigt en wint wereldtitel in lichtvlieggewicht

heywoodu

Filipijnse boksfans hebben een prima dagje achter de rug. In Cebu City werd het evenement Pinoy Pride 42 gehouden en daar wist Milan Melindo zijn IBF-wereldtitel in het lichtvlieggewicht (-49kg) met succes te verdedigen.

Het was nog even de vraag of het titelgevecht wel door zou gaan, want een dag eerder had Melindo zijn gewicht niet gehaald. Een tweede poging op de weegschaal leverde wel succes op en dus hij aan de bak tegen de Zuid-Afrikaan Hekkie Budler, die zijn IBO-titel in de waagschaal legde.

Melindo en Budler waren flink actief in de ring, maar geen van beiden kon de overhand krijgen. Na twaalf ronden moest dan ook een beslissing volgen en het eerste jurylid gaf het duel met 115-113 aan Budler. De tweede kwam met 117-110 voor Melindo, waarna het derde jurylid het gevecht met 115-112 aan Melindo gaf.

Jonas Sultan nam het in het supervlieggewicht (-52,2kg) op tegen zijn Filipijnse landgenoot Johnriel Casimero, oud-wereldkampioen. Sultan won na twaalf ronden en zal naar alle waarschijnlijkheid om de IBF-titel mogen vechten tegen Jerwin Ancajas, de eerste volledig Filipijnse wereldtitelstrijd ooit.