Manchester City walst over Watford heen, Liverpool gelijk tegen Burnley

Redactie

Manchester City is nog altijd bijzonder goed op dreef. Na de ruime zege op Feyenoord werd in de Premier League met liefst 0-6 van Watford gewonnen.

In competitieverband won City vorige week met 5-0 van Liverpool en ook nu werd er veel gescoord. Net als woensdag in De Kuip was ook op Vicarage Road in Londen 0-3 de ruststand. Watford hield het nog wel langer uit dan Feyenoord, maar keek na 27 minuten ook aan tegen een achterstand. Sergio Agüero stond op de juiste plek om binnen te koppen in de linkerhoek na een afgemeten vrije trap van Kevin De Bruyne.

De Argentijn sloeg enkele minuten later opnieuw toe, nadat Daryl Janmaat zich eenvoudig liet aftroeven door Gabriel Jesus en de bal via David Silva terechtkwam bij Agüero: 0-2. Agüero stond volledig vrij op de doellijn; Watford was zoek gespeeld. Nog voor de onderbreking maakte Gabriel Jesus er zelf 0-3 van. De Braziliaan werd in buitenspelpositie bediend door Agüero, maar mocht verder en rondde gedecideerd af.

De wedstrijd was al lang en breed gespeeld, maar Watford kwam na rust beduidend sterker voor de dag. De thuisploeg probeerde iets terug te doen en bij Manchester City liepen de aanvallen een stuk minder vloeiend. Toch werd het nog 0-4 dankzij een kopbal Nicolás Otamendi en het vijfde doelpunt kwam op naam van Agüero. Een strafschop van Raheem Sterling betekende de 0-6; de aanvaller was zelf neergehaald in het strafschopgebied door Christian Kabasele.

Liverpool - Burnley
Liverpool heeft na de nederlaag tegen Manchester City opnieuw punten verspeeld. Tegen Burnley kwam de ploeg niet verder dan 1-1. Bij de thuisploeg ontbrak Georginio Wijnaldum in de basis, die rust kreeg van Jürgen Klopp, maar Philippe Coutinho verscheen wel voor het eerst dit seizoen aan de aftrap.

Liverpool begon fel aan de wedstrijd en leek de eerste ploeg te worden die zou scoren, maar het doelpunt viel na 27 minuten aan de andere kant. In het strafschopgebied kreeg Scott Arfield de bal voor zijn voeten en de middenvelder schoot feilloos raak.

The Reds waren niet lang aangeslagen, want twee minuten later was het alweer gelijk. Een pass van achteruit werd aangenomen door Mohamed Salah en de van AS Roma overgekomen vleugelaanvaller schoot in de zestien met links hard raak: 1-1.

Liverpool was na rust de dominante ploeg en kreeg vijf minuten voor tijd de kans op de voorsprong, maar de ingevallen Dominic Solanke trof met zijn inzet de lat. Door het gelijke spel heeft Liverpool nu acht punten uit vijf wedstrijden, goed voor de vijfde plek.

Tottenham Hotspur - Swansea City
Tottenham Hotspur is in eigen huis niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Swansea City. The Spurs waren weliswaar de betere ploeg tegen de bezoekers uit Wales, maar wisten de muur die the Swans hadden opgesteld niet te slechten. Het is voor het eerst sinds januari 2016 dat Tottenham Hotspur in een thuiswedstrijd niet tot scoren komt.

Vooraf zagen de statistieken er voor Swansea City, waar Mike van der Hoorn in de basiself begon en Leroy Fer als invaller in het veld kwam, niet al te rooskleurig uit. Tottenham Hotspur verloor nog nooit van Swansea in de Premier League, terwijl alle thuiswedstrijden tegen de club uit Wales door de Spurs in winst werden omgezet. Afgelopen week versloeg Tottenham Hotspur op eigen veld Borussia Dortmund met 3-1 in de eerste wedstrijd van het hoofdtoernooi van de Champions League.

Het was tegen Swansea City te zien dat Tottenham Hotspur midweeks had gespeeld. De Spurs hadden weliswaar meer balbezit, maar lieten niet al teveel zien in de eerste 45 minuten. Verder dan een schot van Dele Alli en een gevaarlijke vrije trap van Harry Kane kwam de thuisploeg eigenlijk niet. Swansea City loerde vooral op de omschakeling en had één kansrijk moment via Tammy Abraham, maar die actie resulteerde niet in een echte kans.

Na rust bleef Tottenham Hotspur nadrukkelijk zoeken naar een gaatje in de defensie van Swansea City. De thuisploeg had gemiddeld zo’n zeventig procent balbezit, maar de bezoekers hielden stand op Wembley. Zo pareerde doelman Lukasz Fabianski een inzet van Heung-Min Son. De rebound kwam bij Moussa Sissoko terecht, die de bal klaarlegde voor Harry Kane. Zijn schot kwam op de lat terecht. Even later werd een kopbal van Kane knap uit het doel getikt door Fabianski. Bovendien had de thuisploeg mogelijk een strafschop verdiend toen de bal tegen de hand van Martin Olsson werd geschoten.

Tottenham Hotspur slaagde er echter niet in om de muur van Swansea City te slechten, ondanks dat Kane in de slotfase nog een gevaarlijk schot loste. Ook kansen voor invaller Fernando Llorente en Kieran Trippier leverden geen doelpunt op. Zo hebben de Spurs dit seizoen nog altijd niet gewonnen op Wembley in de Premier League. Eerder dit seizoen werd er gelijkgespeeld tegen Burnley en verloren van Chelsea.

Uitslagen Premier League zaterdag
Huddersfield Town - Leicester City 1-1
Crystal Palace - Southampton 0-1
Liverpool - Burnley 1-1
Newcastle United - Stoke City 2-1
Watford - Manchester City 0-6
West Bromwich Albion - West Ham United 0-0
Tottenham Hotspur - Swansea City 0-0