Luiten en Lafeber missen cut op KLM Open

Boris (borisz)

Titelverdediger Joost Luiten en Maarten Lafeber zijn zaterdag voortijdig uitgeschakeld bij het KLM Open. De Nederlanders haalden de cut niet na de hervatte tweede ronde op The Dutch in Spijk. Beiden hadden één slag te veel nodig, en misten daardoor het weekend. 

Luiten wist zich na een teleurstellende openingsronde van 75 slagen (+4), nog wel te herstellen. HIj noteerde één eagle en vier birdies. Daar stonden wel drie bogeys tegenover. Hij kwam uit op 68 slagen, drie onder par. Zijn totaal van 143 (+1), bleek één slag te veel. 

Luiten mist zijn laatste kans om het weekend te halen (Twitter.com/daslo67)

Ook voor Lafeber viel het doek na zijn tweede rondgang. De 42-jarige Nederlandse bondscoach en winnaar in 2003, kwam net als Luiten uit op 143 slagen. Hij begon donderdag goed met een ronde 68 (-3). Een ronde 75 maakte zijn positieve start echter ongedaan en belandde onder de streep.

Door de invallende duisternis kon de tweede ronde zaterdag niet afgemaakt worden. Zaterdagochtend om 8.00 uur werd het spel hervat. Later op zaterdag beginnen de golfers die de cut gehaald hebben aan hun derde rondgang op The Dutch.

Wil Besseling, Max Albertus (-3), Daan Huizing (-2) en Raplh Miller (par) zijn de Nederlandse golfers die wel dit slotweekend in actie gaan komen. Joël Stalter (Fra) en Joakim Lagergren (Zwe) gaan momenteel aan de leiding met tien slagen onder par. Ze worden op de voet gevolgd door Kiradech Aphibarnrat (Tha) en Richard Finch (GB/-9).