Aké met Bournemouth eindelijk van de nul af

Redactie

AFC Bournemouth heeft de eerste punten van dit Premier League-seizoen te pakken. De ploeg won voor eigen publiek van Brighton & Hove Albion.

In de eerste helft gingen de teams redelijk gelijk op, hoewel Bournemouth via Jermain Defoe en Charlie Daniels dicht bij de openingstreffer was. Ook Davy Pröpper had namens de uitploeg een grote kans om het scorebord in beweging te brengen, maar de poging van de voormalig PSV'er kon Asmir Begovic niet passeren. Solomon March kopte de uitploeg vlak na de rust op voorsprong door een voorzet van Pascal Gross op waarde te schatten.

Brighton kon echter niet lang genieten van de voordelige marge, want Bournemouth kwam via een hakbal van invaller Ibe en een mooie lichaamsbeweging van Andrew Surman langszij. Jordon Ibe werd de belangrijkste man van de thuisploeg, aangezien hij ook bij het tweede doelpunt de aangever was. Defoe kreeg de bal op sublieme wijze aangespeeld door de jonge Engelsman, waarna de routinier zijn klasse toonde en raak schoot.

Door de krappe zege van Bournemouth is Crystal Palace de enige ploeg die nog puntloos is. De Londenaren spelen zaterdag thuis tegen Southampton. Bij Bournemouth speelde Nathan Aké overigens de hele wedstrijd, net als Pröpper bij de gasten.