Bayern betreurt kritiek Lewandowski

Redactie

Karl-Heinz Rummenigge, de clubbaas van Bayern München, is niet te spreken over de openlijke kritiek van Robert Lewandowski op het transferbeleid. De Poolse spits zei zaterdag in Der Spiegel dat Bayern 'creatief' moet blijven om wereldspelers te contracteren en dat men daarbij moet overwegen om hogere transfersommen te betalen. Rummenigge kan niet veel met Lewandowski’s woorden. Hij kwam in Bild met een reactie.

"Hij heeft zich openlijk geërgerd aan de transfers van Paris Saint-Germain. Hij is bij ons als voetballer aangenomen en daarvoor verdient hij zeer veel geld. Ik betreur zijn uitspraken", aldus de oud-speler. "Hij heeft vorig seizoen in de tweede seizoenshelft, na de wedstrijd tegen SC Freiburg, ook al zijn medespelers beschuldigd omdat hij niet goed genoeg zou zijn ondersteund."

"Wie de trainer, de club of medespelers openlijk bekritiseert, krijgt met mij te maken", klinkt Rummenigge fel. Hij weet niet of Carlo Ancelotti de spits op de tribune gaat zetten vanwege zijn uitspraken. "Maar ik weet inmiddels wel hoe je spelers weer tot rede kan laten komen." Sportief directeur Hasan Salihamidzic heeft reeds een gesprek met Lewandowski gevoerd, maar het is onduidelijk wat daar precies uit is gekomen.