Van der Poel oppermachtig in eerste veldrit van het seizoen

TargaFlorio

Mathieu van der Poel heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In het Belgische Eeklo ging de Nederlands kampioen al in de tweede ronde ten aanval en reed vervolgens de gehele wedstrijd alleen aan de leiding. Wereldkampioen Wout van Aert kende een lastige wedstrijd maar werd op de valreep toch nog tweede.

Op Lars van der Haar na waren alle favorieten present. Laurens Sweeck was het beste weg bij de start. In de tweede ronde plaatste Van der Poel een versnelling en niemand kon hem volgen. Michael Vanthourenhout en Sweeck streden lange tijd voor de overige twee plaatsen op het podium, maar in de slotfase wist Van Aert toch nog de aansluiting te vinden. Vanthourenhout leek de beste papieren te hebben voor de tweede plaats maar een foutje in de zandstrook zorgde ervoor dat Van Aert hem voorbij ging.

Mathieu van der Poel: “Ik ging eigenlijk van iets te ver, maar door de balkjes en de zandbak kon ik snel een verschil maken. Daarna was het zaak om die kloof uit te breiden. Ik heb wel afgezien, maar het is leuk om zo het seizoen te starten. Het is een bevestiging van mijn werk deze zomer.”

Wout van Aert: “Het gevoel was eigenlijk niet zo slecht. Vooral in de finale zat er nog wat op. Daarvoor moest ik te veel foutjes maken. Mathieu is heel sterk. Zeker op deze omlopen en dat is in het tussenseizoen niet veranderd. Zelf hoopte ik om iets meer weerwerk te bieden, hopelijk kan ik nog wat verbeteren. Nu reizen we af naar de Verenigde Staten en dat is meteen mijn eerste grote doel van het seizoen. Het is altijd speciaal om naar daar te trekken.”

Bij de vrouwen ging de winst naar Sanne Cant. Lange tijd reden Cant en Ellen van Loy samen aan kop. In de voorlaatste ronde wist de wereldkampioene medevluchtster Van Loy van zich af te schudden. Maud Kaptheijns versloeg Sophie de Boer voor de derde plaats.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Michael Vanthourenhout (BEL)
4. Laurens Sweeck (BEL)
5. Kevin Pauwels (BEL)
6. Gianni Vermeersch (BEL)
7. Corné van Kessel (NED)
8. Daan Soete (BEL)
9. Toon Aerts (BEL)
10. Dieter Vanthourenhout (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Ellen van Loy (BEL)
3. Maud Kaptheijns (NED)
4. Sohie de Boer (NED)
5. Laura Verdonschot (BEL)
6. Loes Sels (BEL)
7. Nikki Brammeier (GBR)
8. Kom van de Steene (BEL)
9. Alicia Franck (BEL)
10. Joyce Vanderbeken (BEL)