CL: Feyenoord loot Shakhtar, Man. City en Napoli

Peterselieman

Feyenoord moet het in de groepsfase van de Champions League op gaan nemen tegen Shakhtar Donetsk, Manchester City en Napoli. Dit heeft loting in het Prinsdom Monaco uitgewezen.

Voor de loting zat Feyenoord in Pot 4, waardoor de Rotterdammers aan drie sterkere teams gekoppeld zouden worden. De Rotterdammers werden echter ingedeeld in Groep F, waardoor de regerend landskampioen teams als FC Barcelona, Bayern München, Real Madrid en Chelsea wist te ontlopen.

Dit betekent echter niet dat het makkelijk zal worden. Shakhtar is de landskampioen van Oekraïne, maar kan niet in eigen stadion spelen, waardoor uitgeweken wordt naar Charkov. Manchester City kon vorig jaar Chelsea niet van de landstitel afhouden, maar coach Pep Guardiola doet dit jaar een nieuwe poging. Hiervoor heeft de club maar liefst 244 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Napoli eindigde vorig jaar als derde in de Serie A. Bekendste spelers bij de club zijn spits Dries Mertens (ex-PSV) en zijn vervanger Arek Milik (ex-Ajax).

In andere groepen staan enkele affiches om van te likkebaarden op het programma. Zo neemt in Groep B Bayern München het op tegen Paris Saint-Germain. In Groep C is het Chelsea dat speelt tegen Atlético Madrid, terwijl in Groep D Juventus en FC Barcelona ingedeeld zijn. Peter Bosz krijgt het met Borussia Dortmund zwaar in Groep H. Hij moet het met zijn ploeg opnemen tegen Real Madrid, Tottenham Hotspur en APOEL Nicosia.