Barcelona en Real beginnen La Liga met winst

heywoodu

Afgelopen weekeinde werd de eerste speelronde in de Primera Division gespeeld, op twee wedstrijden na die maandagavond op het programma staan. FC Barcelona en Real Madrid begonnen alvast goed en hebben de eerste drie punten binnen.

Barcelona opende het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Real Betis, dat zag hoe nota bene haar eigen Alin Tosca de Catalanen na 36 minuten op voorsprong zette. Krap drie minuten later scoorde Sergi Roberto zijn eerste goal in de hoofdmacht van Barcelona en daarmee was de eindstand nog voor rust al bereikt: 2-0.

Real Madrid ging op bezoek bij Deportivo la Coruña en kwam dankzij Gareth Bale na twintig minuten al op voorsprong. Casemiro verdubbelde de score zeven minuten later, terwijl Toni Kroos op aangeven van Bale na ruim een uur spelen de 0-3 eindstand op het scorebord zette.

Atletico Madrid, de nummer drie van de afgelopen jaren in Spanje, begon niet zo geweldig aan het seizoen. Christhian Stuani debuteerde bij zijn nieuwe club Girona en scoorde na ruim twintig minuten in een tijdsbestek van drie minuten twee keer. Pas diep in de tweede helft konden de mannen van Diego Simeone de meubels nog een beetje redden: Ángel Correa en José Gímenez zorgden voor 2-2.

Overige uitslagen
Celta de Vigo - Real Sociedad 2-3
Sevilla - Espanyol 1-1
Athletic de Bilboa - Getafe 0-0