Teuns wint openingsrit Arctic Race of Norway

H.Vviv

Dylan Teuns heeft de eerste rit in de Arctic Race of Norway op zijn naam geschreven. De Belg die de afgelopen twee weken ook de sterkste was Ronde van Wallonië en de Ronde van Polen, was vandaag ook duidelijk de sterkste.

Al vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van drie renners: Bernhard Eisel (Dimension Data), Daniel Diaz (Delko Marseille Provence KTM) en Øivind Lukkedahl (Team Coop). De drie kregen met nog 25 kilometer te gaan gezelschap van een achtervolgende groep met daarbij Eduard Grosu. De Roemeen van Nippo - Vini Fantini zou alleen verder gaan, maar op vijftien kilometer werd ook hij teruggepakt.

Op de lastige plaatselijke omloop waren er meerdere aanvalspogingen, maar ze werden allemaal teruggepakt. Op de laatste klim van de dag, de Skistua (2,3 km aan 6.6%) koos Fabien Grellier van de Direct Energie de aanval, maar in de afdaling werd ook hij teruggepakt door het uitgedunde peloton.

Op de oplopende slotstrook bleek Teuns duidelijk de sterkste. Voor de Belg is het alweer zijn zesde overwinning in twee weken. Door de winst is de Belg van BMC ook de eerste leider in de Arctic Race of Norway.