Ajax verliest oefenpot van Lyon

Redactie

Ajax heeft de laatste oefenwedstrijd voor de Champions League-voorronde tegen Nice verloren. Olympique Lyon was met 2-0 te sterk.

De Fransen kwamen na een minuut of twaalf op voorsprong toen Nick Viergever een voorzet vanaf de linkerflank achter Benjamin van Leer werkte. De nieuwe doelman had een basisplaats, omdat André Onana in Amsterdam was achtergebleven. Vanwege zijn deelname aan de Confederations Cup begon Onana later aan de voorbereiding met Ajax.

In de sterkst mogelijke opstelling was Ajax vlak voor de openingstreffer al goed weggekomen toen Nabil Fekir de lat boven Van Leer raakte. De debuterende keeper had na 25 minuten een goede redding in huis op een mooie vrije trap van Memphis Depay. Na dertien minuten in de tweede helft raakte ook Thomas Grenier namens Lyon de doellat.

Het zorgde ervoor dat de Amsterdammers nog kans bleven houden op de gelijkmaker. Hakim Ziyech was daar het dichtst bij, maar zijn afstandsschot kon nog net worden gekeerd door de keeper van Lyon. In het laatste kwartier verdubbelden de Fransen toch de score: Amine Gouiri bepaalde de eindstand op 2-0.

De wedstrijd werd gespeeld in het Stade Pierre Rajon, zo'n vijftig kilometer buiten Lyon. Bij de thuisploeg kwam behalve Depay ook oud-Ajacied Kenny Tete in actie.