FOK! Wat een weer: tropisch en onweersbuien

Monique Verlind (DJMO)

Als in juli de vliegen de mieren, zal augustus ons met onweer bestieren.

We beginnen de dag nog met veel zon, en dan rent het kwik zomaar naar de 28 tot 29 graden in de kop van Noord-Holland. In het oosten en zuiden halen we de 30 graden wel, maar de koelere lucht ligt alweer op de loer. In de tweede helft van de middag bestaat er al kans op een forse onweersbui. Meer en nog zwaardere buien worden verwacht in de avond. En dat kunnen hele forse buien worden, met grote bliksemactiviteit, héél veel regen, hagel en ook zware windstoten. Echt een situatie om goed in de gaten te houden. Op dit moment staat er al code geel uit van het KNMI. Heel misschien wordt het zelfs een code oranje.  

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:36
Zon onder: 21:55
Zonkracht: 6/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

19 juli is de 200e dag van het jaar (201e dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 165 dagen tot het einde van het jaar.

1597 Terechtstelling in Brussel van Anna van den Hove. Zij is hiermee het laatste slachtoffer dat vanwege haar geloof in de Nederlanden wordt terechtgesteld.
1692 Vijf vrouwen worden opgehangen als gevolg van de heksenprocessen van Salem.
1908 Oprichting van Rotterdamse voetbalclub Feijenoord.
1979 In Nicaragua komt een einde aan de dictatuur van de Somoza-dynastie als een junta van wederopbouw, onder leiding van Daniel Ortega, de macht overneemt.
1985 In de Verenigde Staten wordt lerares Christa McAuliffe uit elfduizend kandidaten gekozen als de eerste burger die een ruimtevlucht zal gaan maken.

qltel en Rewimo zijn op vakantie (Foto: qltel)
qltel en Rewimo zijn op vakantie (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!