'Ook Nederlandse top wil Kean'

Redactie

ADO Den Haag en PEC Zwolle krijgen hevig concurrentie in de strijd om Moise Kean: ook Ajax en Feyenoord zouden het Juventus-talent willen binden.

Eerder werd de 17-jarige Moise Kean al gelinkt aan ADO en PEC, maar volgens Sky Italia doen nu ook Ajax en Feyenoord een poging de Italiaan over te nemen van Juventus. De Oude Dame wil langer door met Kean, maar wil hem ook elders ervaring laten opdoen. De aanvaller wordt in Turijn gezien als een van de grootste talenten.

Ajax kan na het vertrek van Bertrand Traoré en het mogelijke vertrek van Amin Younes wel een extra aanvaller gebruiken, terwijl Feyenoord er vooralsnog niet in slaagt Steven Berghuis opnieuw van Watford over te nemen. De landskampioen contracteerde ook al Jean-Paul Boëtius, maar die is op papier de opvolger van Eljero Elia.

Bij Ajax worden als aanvallende opties ook Munir El Haddadi (Barcelona) en Cristian Pavón (Boca Juniors) genoemd. Kean speelde bij Juventus toch nog toe vier keer in het eerste, alle keren als invaller. Eind mei maakte hij op bezoek bij Bologna in de slotfase de winnende.